Mult dicutata problemă a desecretizării protocoalelor încheiate între SRI cu diferite instituţii ale statului a fost subiectul fierbinte discutat în emisiunea România9, de la TVR, moderată de Ionuţ Cristache.

Invitat în platoul emisiunii, jurnalistul Liviu Mihaiu a declarat că, printre cei care se opun desecretizării acestor protocoale, sunt şi jurnalişti.

“Jurnaliştii care nu vor desecretizarea protocoalelor sunt agenţi de influenţă. Dar se vor desconspira singuri”, a precizat Mihaiu. Acesta a adăugat că initiativa şefului SRI Eduard Hellvig de a le desecretiza este una lăudabilă.

“Am ajuns cel mai militarizat stat din Europa. Nu americanii ne făceau liste, noi le făceam.E un război la toate nivelurile şi toate taberele se acuză de corupţie”, a adăugat Mihaiu.

Informaţii de background

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut procurorului general Augustin Lazăr, luni dimineaţă, începerea procedurii legale de desecretizare a protocoalelor încheiate între Ministerul Public, Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA), Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)si Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Conform unui comunicat de presă, în baza prerogativelor constituţionale şi a competenţelor legale, ministrul Justiţiei i-a solicitat procurorului general să comunice dacă şi câte protocoale secrete au fost încheiate între SRI cu Ministerul Public şi cele trei parchete, precum şi data încheierii şi semnatarii respectivelor protocoale, dar şi începerea procedurii legale de desecretizare a conţinutului acestora.

De asememenea, conform celor declarate de Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Directorul SRI, Eduard Hellvig, ar fi acceptat să desecretizeze protocoalele pe care Serviciul Român de Informații (SRI) le-a încheiat în ultimii ani, inclusiv cu Ministerul Public, potrivit Antena 3.

Tag-uri:
Mihaiu, SRI, protocoale, jurnalisti, agenti, influenta, acuzatii, TVR


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-956.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-956-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Mult dicutata problemă a desecretizării protocoalelor încheiate între SRI cu diferite instituţii ale statului a fost subiectul fierbinte discutat în emisiunea România9, de la TVR, moderată de Ionuţ Cristache. Invitat în platoul emisiunii, jurnalistul Liviu Mihaiu a declarat că, printre cei care se opun desecretizării acestor protocoale, sunt şi jurnalişti. “Jurnaliştii...

Preluat de la EVZ