România va găzdui pentru a treia oară în istorie turneul final al Campionatului European de baschet 3×3, eveniment care se va desfășura la București, între 14 și 16 septembrie 2018, a anunțat, marți, site-ul oficial al forului internațional, potrivit frbaschet.ro.

Astfel, după ce a găzduit ediția inaugurală în 2014 și mai apoi ediția din 2016, București va fi din nou capitala baschetului 3×3 din Europa, iar naționalele tricolore vor avea o nouă ocazie să lupte pentru trofee. Așa cum au facut și la edițiile anterioare, atunci când echipele României au obținut medaliile de aur, la masculin, în 2014, respectiv pe cele de argint, la feminin, în 2016.

Competiția este organizată de către promotorul Sport Arena Streetball și de Federația Română de Baschet și reunește cele mai valoroase 12 echipe din Europa, atât la masculin, cât și la feminin. Campioanele en titre sunt Letonia și Rusia, la masculin, respectiv feminin.

Conform FIBA, vor porni la drum spre turneul final european de la București un total de 59 de echipe naționale, la masculin și feminin, din 33 de țări. Se vor lupta pentru biletele de la București în cadrul a trei turnee de calificare: Constanța, Poitiers (Franța) și Escaldes-Engordany (Andorra). România este calificată din oficiu la turneul final, în calitate de țară organizatoare, dar va lua parte la turneul de la Constanța.

Constanța va găzdui în premieră un eveniment internațional de baschet 3×3 dedicat echipelor naționale. Turneul de la Constanța va fi organizat de către Federația Română de Baschet, Asociația Județeană de Baschet Constanța și promotorul Sport Arena Streetball, în perioada 30 iunie – 1 iulie 2018.

Baschetul 3×3 a fost inclus anul trecut pe lista disciplinelor olimpice și urmează să debuteze la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/romania-va-gazdui-pentru-a-treia-oara-campionatul-european-de-baschet-3x3-47537.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/romania-va-gazdui-pentru-a-treia-oara-campionatul-european-de-baschet-3x3-47537-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv