Ion Cristoiu: Una din temele înregistrărilor dumneavoastră a constituit-o implicarea sistemului paralel mai ales în lichidarea mass-media. În caseta a doua (29. 12 2016) faceți o referire. Citez: „Am auzit despre cazul lui Dan Voiculescu de la fostul președinte Bă- sescu. Mi-a spus de-a fir a păr și mi-a spus că are înregistrări despre felul în care s-a plănuit și s-a organizat închiderea lui Dan Voiculescu”. E vorba și de alte înregistrări decât cea celebră? Deci confimați cu subiect și predicat că are înregistrări? Altele decât aceea.

Sebastian Ghiță: Da. Așa mi-a spus mie fostul președinte Traian Băsescu. Așa i-a spus și Elenei Udrea și lui Dan Andronic, și a spus acest lucru de mai multe ori, de față cu toți și pe rând și împreună. Și explicația dânsului este că oricât de mult ne-am război între noi, din respect față de România, față de instituția președintelui, față de relația cu celelalte instituții din România, îl face, ca fost președinte, să îndure problemele cu familia, cu arestările, cu denunțătorul fostul soț al fiicei, cu tot felul de lucruri în unele zone forțate, și să nu folosească acele înregistrări. Cu care ce ar putea să facă? Să îl trimită pe Coldea la pensie? E la pensie. Să prezinte nenumăratele vizite ale lui Kovesi la dânsul în birou? A spus-o de sute de ori și toți știm că se întâmplau.

– Sigur că știți și dumneavoastră niște lucruri și vreau să vă întreb, știți? A fost o operațiune comandată tuturor instituțiilor de forță sau a fost o inițiativă a unei instituții de forță, cazul Voiculescu?

– Nu pot astăzi să vă spun cu certitudine că Florian Coldea și Codruța Kovesi servesc alte interese decât cele românești. Dar am sugerat de multe ori și m-am întrebat de multe ori. Astăzi nu știu dacă Traian Băsescu a comandat executarea lui Voiculescu și a Antenei 3 sau alții din ambasade, care ați văzut cât de deranjați sunt de presa independentă din România. Și de aceea Traian Băsescu spune: „Eu doar că nu m-am opus, pentru că Kovesi cu Coldea au venit și mi-au spus gata, îl luăm cu fulgi cu tot, schimbăm judecătoarele”. Și chiar întreba „Domnul Ghiță, și eu ce era să fac? Să spun nu domn’e, oprițivă, nu e bine, dați presa peste cap”. Mai era și o chestiune personală contra trustului. Mi-a spus că s-a și gândit că poate e toxică așa o putere mare mediatică în societate, îi deranja și pe cei din ambasade, și atunci Traian Băsescu spune că a mers cu valul și că nu s-a opus, chiar dacă ar fi trebuit să treacă peste orice chestiune personală. În calitate de președinte al României nu poți lăsa procuratura să ia jurnaliștii din sedii, să le închidă gura, să îi lase fără bani, să îi aresteze; că atunci nu mai ești președinte și aia nu mai e țară.

– Într-un procentaj de la 1 la 100, în cazul Dan Voiculescu, anchetarea, cât la sută a fost ilegală?

– Ca proceduri, mi-e tare teamă că foarte mult. Nu știu dacă 70 sau dacă 90%. Dar și 1% dacă au schimbat un judecător, dacă au forțat un martor, dacă au falsificat o probă, dacă au umflat un prejudiciu ca să nu-l poată plăti Voiculescu… Le-au pus 60 de milioane prejudiciu ca Voiculescu să nu poată ieși din închisoare 10 ani.

– De aia se pune prejudiciu așa mare?

– Da. Pentru că legea e forțată tare și spune „întâi plătești prejudiciul și după aia ieși din închisoare”. Și atunci oamenii ăștia nu mai au minte, nu mai au noimă și măsură. Vine expertul DNA și spune că terenul ăla făcea 60 de milioane. Am auzit o înregistrare de la DNA Ploiești în care procurorul Onea spunea „Eh, am pus și eu așa, un 10% din toată suma”. Mie nu mi-au pus sechestru nelimitat? (Sunt) singurul om din lume cu sechestru nelimitat. Și după aceea nu mi-au pus cauțiune 20 de milioane? Cu suma asta cred că sunt în top 3 din lume.

„E o minciună. Ne minte pe toţi”

– Tocmai ați făcut o dezvăluire extraordinară. Noi ne-am întrebat mereu – dacă ați observat, nu de mult, doamna Kovesi a făcut o conferință de presă și s-a lăudat că are un miliard de recuperat.

– E o minciună. Ne minte pe toți.

– De ce?

– Mai bine o înscriam la comuniști pe coana Kovesi, că bate producția la…

– Eu vă întreb încă o dată. Eu cel puțin am rămas surprins, era un prejudiciu făcut și de oameni care ..

– Ei supraevaluează aceste prejudicii ca să țină oamenii în închisoare. Mie mi-au cerut cât noi, dacă vindeam tot orașul Ploiești, nu strângeam bani câte prejudicii au calculat ăștia la DNA. Acesta e unul din motive. Celălalt este ca să se dea mari la bilanțuri. L-ați auzit pe Portocală cum spunea „domne, o să-i luăm banii, o să-l ardem ca pe șoareci, o să îi cercetăm familia, o să-i blocăm conturile”. Și atunci înmulțesc cu oricât. Dacă ei găsesc o factură falsă sau mită sau ceva, ei nu mai spun „i-a dat Ion lui Vasile 10.000 de euro”. Ei zic „prin factura de 1 milion, deci sechestrăm un milion, că e spălare de bani”. Apoi vine Codruța și spune „eu am sechestrat un miliard”. A sechestrat pe naiba. Minte. Minte cum respiră. E momentul să folosim cuvinte serioase. Ce au făcut cu mine, falsificând probe, e o crimă. Mai mult nu puteau decât să mă împuște. E o crimă să falsifici probe unui om, ca să îl păcălești pe judecător și să îl arestezi pe acel om. E o crimă. Gândiți-vă cum s-au uitat Ministerul Justiției sârbe, procurorii și judecătorii (n.r. sârbi) când le-am dus dovezi că în țara mea s-au falsificat probe. Gândițivă cum și-au adus aminte de furia Aidei Popa, pe care au văzut-o etalânduse și agitându-se. A fost o videoconferință. Eu am participat la proceduri, și ea a fost într-unul din dosarele mele. Și a pledat foarte tare, în fața sârbilor, să mă țină arestat în baza acestor probe false. Și le-a explicat sârbilor cum tebuie să creăm un spațiu de siguranță și securitate în Europa, le-a mulțumit că mă fugăresc și sârbii pe aici. Și acum judecătorul sârb m-a chemat, s-a uitat peste aceste probe, și-a făcut cruce și m-a întrebat „doamna aceea agitată ce zice acum când vede că ți-a cerut arestarea pe baza unor probe false?”.

– Dar ea striga la ei?

– Era un pic mai agresivă. Și sârbii nu au înțeles stilul acesta. Nu am înțeles nici astăzi, și de aceea cred că judecătorii au nevoie de mai mult echilibru și răbdare și atenție, dându-și seama că de multe ori li se pun probe false în față. Și de altfel au și spus-o. A spus-o doamna Tarcea.

„Sârbu era ultimul dintre noi neterorizat mediatic”

Războiul cu trusturile de presă este detaliat în următoarea parte a discuției dintre Sebastian Ghițăși Ion Cristoiu. De la condamnarea lui Dan Voiculescu se ajunge la execuția lui Adrian Sârbu. În jocurile pentru putere și infl uență apare o nouă structură, Antifrauda de la ANAF. Mediatizarea acesteia avea să atragă invidia procurorului șef al DNA.

Ion Cristoiu: Ajungem la dezvăluirile despre Dan Voiculescu. Erau multe suspiciuni.

Sebastian Ghiță: L-au ars ca pe șoareci, cum zice Portocală.

– Vă dau un citat din înregistrările dumneavoastră, despre Adrian Sârbu, care pe mine m-a surprins. Citez: „la fel, am date și informații despre cum acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite / aranjate”. Într-o înregistrare din 3 ianuarie reveniți și spuneți că știți despre felul în care s-a aranjat dosarul Sârbu pe adresa secretă a lui Florian Coldea. Eu chiar am rămas nedumerit: cu Sârbu ce-au avut? Am înțeles cu Voiculescu, îl critica pe Băsescu. Dar cu Sârbu? Ce ne puteți spune despre această operațiune?

– Știți că la un moment dat setea de sânge a acestei mașinării a ajuns atât de mare încât ne-a făcut tuturor dosare. S-a uitat în sânga, dreapta: Voiculescu, mort, Ghiță, mort, Patriciu, mort, Adamescu, mort. Cine a mai rămas? Sârbu. Hai să-l terminăm și pe ăsta. Pur și simplu era ultimul dintre noi neterorizat mediatic.

Tag-uri:
ghita, kovesi, interviu ghita, ion, cristoiu, ion cristoiu, ghita cristoiu, ghita belgrad, dna, sri, ani, coldea kovesi, coldea, diicot, ploiesti dna, onea, Dosar „Noi suntem Statul!”, Dosar Alegeri 2009


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-885.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-885-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Ion Cristoiu: Una din temele înregistrărilor dumneavoastră a constituit-o implicarea sistemului paralel mai ales în lichidarea mass-media. În caseta a doua (29. 12 2016) faceți o referire. Citez: „Am auzit despre cazul lui Dan Voiculescu de la fostul președinte Bă- sescu. Mi-a spus de-a fir a păr și mi-a...

Preluat de la EVZ