Președintele SUA, Donald Trump, l-a felicitat marți pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pentru câștigarea scrutinului prezidențial, informează postul CNBC.

“Am discutat telefonic cu președintele Putin și l-am felicitat pentru victorie, pentru victoria sa electorală”, a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a precizat că probabil se va întâlni în curând cu Vladimir Putin pentru a discuta despre armament, despre crizele din Coreea de Nord, Ucraina și Siria.

“Probabil ne vom întâlni în viitorul nu prea îndepărtat pentru a discuta despre cursa înarmării, care scapă de sub control”, a precizat liderul de la Casa Albă.

“Președintele Donald Trump a discutat astăzi cu președintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au vorbit despre starea relațiilor bilaterale și au stabilit să continue dialogul pe tema priorităților și provocărilor reciproce în materie de securitate națională. Președintele Trump l-a felicitat pe președintele Putin pentru realegerea în funcție în scrutinul din 18 martie și a evidențiat importanța denuclearizării Peninsulei Coreea. Cei doi lideri au confirmat necesitatea ca Statele Unite și Rusia să continue eforturile comune pentru stabilitatea strategică”, a comunicat marți seară Președinția SUA, potrivit site-ului Axios.com.

“Donald Trump l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru câștigarea scrutinului prezidențial”, a confirmat Kremlinul.

Nici comunicatul Casei Albe, nici cel al Președinției Rusiei nu conțin vreo referire la tema ingerințelor ruse în scrutinul prezidențial din SUA ori la atacul neurotoxic care l-a vizat în Marea Britanie pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, notează site-ul Axios.com.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/donald-trump-l-a-felicitat-pe-vladimir-putin-pentru-obtinerea-unui-nou-mandat-de-presedinte-47541.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/donald-trump-l-a-felicitat-pe-vladimir-putin-pentru-obtinerea-unui-nou-mandat-de-presedinte-47541-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv