„Cred ca Kovesi face în continuare jocurile cu Coldea”, a declarat Vanghelie la întrebarea realizatoarei, mai exact cine este cel mai important om de pe ”tabla de șah” a sistemului.

Vanghelie a obținut vineri o victorie împotriva DNA – care ceruse arestarea sa -, fiind lăsat în libertate de judecători, iar acum a devoalat faptul că Maior era omul lui Traian Băsescu și a adus în actualitate un dosar important și controversat, mai exact, Dosarul Fregatelor (n.r. vasele pe care Marea Britanie le-a vândut României), clasat în anul 2009.

Vanghelie generează MAREA LOVITURĂ pentru Sistem. DOSAR CONTROVERSAT. „Coldea îl ţinea în şah pe Maior cu…” Breaking news!

„Maior a fost omul lui Băsescu. Coldea îl ţinea în şah pe Maior cu Dosarul Fregatelor pentru ca Maior l-a semnat. Pretul lor este dublu, Banii s-au dus… Domnul Maior este responsabil pentru ca noi avem nevoie de aceste nave. Nimeni în România nu vrea să vorbească despre acest dosar. Aici trebuie să caute Kovesi, nu la primării, în tot felul de hârtii…”, a declarat Vanghelie la emisiunea de la Antena3.

Dosarul Fregatelor, clasat în 2009

Reamintim că procurorii DNA au dispus, în 15 iunie 2009, clasarea dosarului care a avut ca obiect urmarirea penală “in rem” (adică fără autor identificat), pentru luare şi dare de mită, fapte ce s-ar fi comis în încheierea şi derularea contractelor privind vâzarea de căre Regatul Unit al Marii Britanii a fregatelor “Regele Ferdinand” şi “Regina Maria” către România, potrivit mediafax.ro.

Decizia anchetatorilor români a fost luată după ce Serious Fraud Office din Londra (Oficiul pentru Fraude Grave, instituţie cu care, pe parcursul anchetei, DNA a făcut schimb de informaţii) a comunicat DNA, în 11 iunie 2009, despre faptul că investigaţia referitoare la persoanele suspectate în cazul din România este întreruptă, instituţia rezervându-şi dreptul să deschidă investigaţia dacă apar probe suplimentare.

De asemenea, în urma raportului de audit făcut de Curtea de Conturi a României s-a ajuns la concluzia că achiziţionarea celor două fregate, regenerarea şi modernizarea lor de către BAE Systems LTd a prezentat un grad de complexitate ridicat şi că, în general, programul a fost derulat în mod corespunzător, mai spune sursa citată.

Autorităţile britanice au adresat României o cerere de asistenţă judiciară în ancheta legată de achiziţia, de către statul român, unor fregate din Marea Britanie, cererea fiind trimisă în 28 aprilie 2006 Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Tag-uri:
vanghelie, kovesi, personaj, sistem, coldea


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-698.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-698-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Cred ca Kovesi face în continuare jocurile cu Coldea”, a declarat Vanghelie la întrebarea realizatoarei, mai exact cine este cel mai important om de pe ”tabla de șah” a sistemului. Vanghelie a obținut vineri o victorie împotriva DNA - care ceruse arestarea sa -, fiind lăsat în libertate de judecători,...

Preluat de la EVZ