EVZ vă prezintă cele mai intense şi mai amuzante episoade ale Congresului PSD – prima acţiune publică majoră a social-democraţilor la care şi-a făcut apariţia şi iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase (25 de ani), juna fiind postată chiar în mijlocul primului rând, între ministrul Internelor, Carmen Dan, şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Premier și prim-vicepreședinte al PSD. FOTO: EVZ

Debut cu injurii, reţineri şi degete mijlocii

Sâmbătă, zona Sălii Palatului a fost cuprinsă de vânzoleală încă din jurul orei 10.00, când delegaţiile pesediste din toate colţurile ţării au luat cu asalt clădirea. În numai câteva minute, uriaşa parcare a devenit neîncăpătoare, ca urmare a paradei jeep-urilor şi a bolizilor social-democraţilor. Simultan, pe trotuarul de vis-à-vis şi-au făcut simţită prezenţa câţiva protestatari anti-PSD. „Hoţii!”, „Mafioţii!”, „Comuniştii!”, au scandat aceştia, moment în care jandarmii au intervenit în forţă, constituind un cordon. „Drogaţilor!”, „Spălaţilor pe creier!”, le-au răspuns unii pesedişti, gesticulând furioşi prin parcare. Ambele tabere şi-au arătat degetele mijlocii. În urma îmbrâncelilor, mai mulţi protestatari au fost reţinuţi de jandarmi şi azvârliţi în dubă. De partea cealaltă a străzii, parada autoturismelor de lux a fost dublată de cea a costumelor scumpe şi a toaletelor cu dichis – inevitabil, cravatele şi taioarele roşii s-au dovedit laitmotivul vestimentar al evenimentului.

Selfie-uri, îmbrăţişări şi pupici

Puţin după ora 11.00, când în Sala Palatului se strânseseră aproximativ 4.000 de social-democraţi nerăbdători şi amplasați pe căprării regionale, şi-a făcut apariţia şi liderul suprem, Liviu Dragnea, însoţit îndeaproape de premierul Viorica Dăncilă. Intrarea s-a vrut una triumfalistă, fiind învăluită în muzică şi aclamaţii nestăvilite. Dragnea împrumutase alura unui star rock. La vederea liderului suprem, delegaţii au sărit ca arşi de pe scaune şi au început să aplaude frenetic.

Singur în fața tuturor. FOTO: EVZ

Deloc puţini au fost cei care s-au îmbulzit să-i scuture mâna lui Dragnea, în timp ce reprezentantele sexului frumos au ţinut morţiş să-l îmbăţişeze cu foc şi să-l pupăcească pe ambii obraji. Desigur, cei mai mulţi dintre fani au dorit să-şi facă selfie-uri cu preşedintele, iar acesta le-a făcut hatârul, zâmbitor din cale-afară. Minute-n şir, bliţurile telefoanelor mobile au scăpărat ca la concerte sau ca la meciurile importante de fotbal. În rest, când un lider oferea declaraţii presei, numeroşi delegaţi dădeau năvală în spatele acestuia pentru a se asigura că nu vor fi rataţi de camerele de luat vederi.

Primăvara iubirii

Primul vorbitor a fost secretarul general Marian Neacşu (reconfirmat în funcţie prin votul Congresului), care a stârnit extaz în sală, anunţând că, cităm, „PSD este o forţă a binelui, este singura speranţă a României!”. Inevitabil, la pupitru a urmat Liviu Dragnea, motiv pentru care aplauzele şi uralele s-au rostogolit în talazuri, iar şi iar. În prima parte a discursului, preşedintele pesediștilor a făcut aprecieri despre importanţa femeilor în politică, reiterând, în numeroase propoziţii, necesitatea parităţii de gen în ceea ce priveşte noua formulă de conducere.

Tag-uri:
PSD, cronica, congres, final, Dragnea, Viorica Dăncilă


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/dancila-mv_1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/dancila-mv_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
EVZ vă prezintă cele mai intense şi mai amuzante episoade ale Congresului PSD – prima acţiune publică majoră a social-democraţilor la care şi-a făcut apariţia şi iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase (25 de ani), juna fiind postată chiar în mijlocul primului rând, între ministrul Internelor, Carmen Dan, şi...

Preluat de la EVZ