Președintele Donald Trump a încercat să transforme ceea ce el consideră succesele primului său an de mandat – reducerea taxelor, dereglementarea și ofensiva împotriva Statului Islamic – într-o agendă pentru al doilea an, care va aduce „un moment american”. „N-a fost niciodată un moment mai potrivit ca acum de a începe visul american”, a explicat el.

Victoriile din primul an

Viziunea sa optimistă a cuprins și un apel la susținere din partea ambelor partide pe două probleme considerate prioritare în 2018: imigrația și infrastructura.

Trump a întins o mână membrilor din ambele partide, Democrați și Republicani, „pentru a lucra împreună, pentru a ne apăra cetățenii, cu orice pregătire, culoare sau credință”.

Trump a avut poziții dure în privința bandelor criminale și a războiului antiterorist, anunțând, cu această ocazie, că a semnat un ordin executiv pentru „reexaminarea politicii de detenție militară și păstrarea deschisă a închisorii de la Guantanamo Bay”.

Printre victoriile asumate, Donald Trump a menționat reducerea taxelor, din decembrie 2017, măsură ce va „oferi un ajutor extraordinar clasei de mijloc și firmelor mici”, reducerea mai multor reglementări birocratice decât orice alt președinte și anularea unor acorduri comerciale incorecte. „Era capitulării s-a terminat”, a spus el.

Constituția americană cere președintelui țării să prezinte un raport anual Congresului și să recomande măsuri „pe care le consideră necesare și urgente”.

Pentru viitorul apropiat, Trump are o agendă legislativă bogată, pe care vrea să o treacă prin Congresul dominat de republicani înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, din luna noiembrie.

Imigrație și infrastructură

„Cer ambelor partide să lucreze împreună și să ne dea o infrastructură sigură, rapidă, de încredere, modernă, de care economia noastră are nevoie și pe care cetățenii o merită”, a spus Trump. El plănuiește să cheltuiască 200 de miliarde de dolari pentru construirea unor poduri, șosele, aeroporturi, școli și alte clădiri publice – valoarea tottală a investiției va fi de 1,5 trilioane de dolari, din fonduri federale, locale și din surse private.

Planul, ce va fi suspus aprobării Congresului în februarie, cuprinde proiecte majore pentru 1-2 ani.

În ceea ce privește imigrația, Trump a explicat că până în 8 februarie trebuie să se ia o decizie privind soarta „Visătorilor”, copiii imigranților ilegali, care ar urma să fie deportați, conform politicii anunțate de Casa Albă.

Președintele vrea și alte schimbări în domeniu, printre care alocarea a 25 de miliarde de dolari pentru securizarea granițelor, limitări ale „lanțului familial” al imigranților și încheierea programului Loteria Vizelor. „Este timpul să reformăm aceste reguli ale imigrației și să aducem sistemul nostru în secolul 21”, a explicat președintele.

De asemenea, Trump a cerut Congresului o listă întreagă de proiecte de legi, printre care: miniștri să aibă mai multă putere în a recompensa angajații buni și a-i demite pe cei slabi; pacienții cu boli terminale să poată încerca tratamente experimentale; să fie alocate fonduri suplimentare armatei; programele de ajutor pentru alte țări să fie restructurate și să se renegocieze acordul nuclear cu Iranul.

Tag-uri:
Trump, cooperare, congres, Donald Trump, Statul Islamic, America

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-4.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-4-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Președintele Donald Trump a încercat să transforme ceea ce el consideră succesele primului său an de mandat - reducerea taxelor, dereglementarea și ofensiva împotriva Statului Islamic - într-o agendă pentru al doilea an, care va aduce „un moment american”. „N-a fost niciodată un moment mai potrivit ca acum de...

Preluat de la EVZ