Refuzul celor trei societăţi private şi al unei persoane fizice a fost urmat de acţiuni în instanţă, dar şi de o hotărâre de Consiliului Judeţean privind întocmirea studiilor de oportunitate pentru concesionarea suprafeţei aflate în litigiu, circa 17.410 hectare, adică peste 50% din amenajările agricole concesionate în Delta Dunării.
Numărul societăţilor comerciale care au concesionat de la Consiliul Judeţean Tulcea terenuri agricole în Delta Dunării şi refuză să le predea a crescut luna trecută, faţă de cel din perioada anterioară.

Este vorba de doi concesionari persoane fizice care, potrivit informaţiilor făcute publice pe site-ul CJ, au deţinut în ultimii 20, respectiv 15 ani, dreptul de a exploata trei amenajări agricole, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.660 de hectare.

Noi i-am notificat pe concesionari, dar nu au venit să predea terenurile. Am făcut demersurile legale pentru ca terenurile să devină libere de sarcini”, a declarat miercuri, în timpul şedinţei de plen a forului judeţean, Nicuşor Condrat, potrivit Agerpres.

El a răspuns astfel unei interpelări a consilierului judeţean PNL, Corneliu Bejan, care a solicitat o situaţie privind stadiul pregătirii licitaţiilor pentru terenurile deţinute de CJ în Delta Dunării. “Am început demersurile pentru a obţine avizele necesare studiilor de oportunitate a concesionării terenurilor”, a precizat Condrat.

CJ Tulcea administrează terenuri agricole şi piscicole situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în suprafaţă totală de 71.292 de hectare. Din această suprafaţă, CJ a concesionat 32.196,91 de hectare din amenajări agricole şi 34.912,35 hectare din amenajările piscicole.

Tag-uri:
delta dunării, concesionar, tulcea

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1801.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1801-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Refuzul celor trei societăţi private şi al unei persoane fizice a fost urmat de acţiuni în instanţă, dar şi de o hotărâre de Consiliului Judeţean privind întocmirea studiilor de oportunitate pentru concesionarea suprafeţei aflate în litigiu, circa 17.410 hectare, adică peste 50% din amenajările agricole concesionate în Delta Dunării. Numărul...

Preluat de la EVZ