Acuzații grave în cazul polițistului pedofil la adresa unui înalt oficial din Poliția Română, născut la doi pași de locuința ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan. Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) a dezvăluit că șefii care au aflat, încă din anul 2015, de agresiunea sexuală asupra unei femei, de care a fost acuzat Eugen Stan, polițistul de la Brigada Rutieră, incriminat pentru fapte de pedofilie comise încă din anul 2009, sunt șeful Poliției Sectorului 5, comisarul șef Giani Cozma dar și cel care conducea, atunci, Poliția Capitalei, în speță chestorul Marius Voicu, actual adjunct al șefului Poliției Române.

Voicu este născut în comuna Poeni, la doi pași de Videle, localitate din care provine atât actualul ministru al afacerilor interne, Carmen Dan, cât și premierul nou desemnat, Viorica Dăncilă, cele două fiind vecine de bloc. Actualul adjunct al Poliției Române nu a vrut „să facă un pas înapoi”, așa cum a cerut Carmen Dan ex-șefului IGPR, chestorul Bogdan Despescu. Singurii care au avut un gest de demnitate în acest scandal mediatic, deși faptele demonstrează că nu ei au luat decizii la vremea respectivă, au fost fostul șef al Poliției Capitalei, chestorul Dragoș Nicu și adjunctul acestuia, comisarul șef Marius Eugen Ștefan. După cum au dezvăluit polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), în anul 2015, la scurt timp după incidentul în urma căruia Eugen Stan a fost acuzat că a agresat o femeie și a fost legitimat de un echipaj al Secției 18, pe rețeaua de comunicare internă a instituției a fost raportat incidentul de care a luat la cunoștință Mihai Voicu.

Între timp, fostul șef de Poliția Sectrorului 5 a fost mutat șef la Sectorul 2 într-o variantă de „rotire a cadrelor”, după cum susțin reprezentanții SNAP.

Iată ce au transmis sindicaliștii SNAP:

„Doamna ministru, „Reformarea Poliției” nu înseamnă rotirea cadrelor întru-un cerc vicios, iar pata de rușine pe care pedofilul cu uniformă de polițist – șofer de șefi a aruncat-o pe obrazul Poliției Române, nu i-a scos din sistem pe adevărații vinovați. Tragem un semnal de alarmă, pentru că: așa nu se mai poate!

Funcțiile cheie cu care ar trebui să înceapă Reforma pe care o invocați de multă vreme, rămân doar sinecuri pentru oameni ca Voicu Marius Mihai, chestorul născut în Teleorman să fie mare șef!

Odată cu anchetarea lui Eugen Stan, când o țară întreagă striga tragerea la răspundere a vinovaților, „capetele căzute” n-au fost în niciun caz cele direct responsabile de acoperirea faptelor pedofilului, doar simbolistic au oferit societății un ”rezultat”.

Momentul în care a fost descoperit pedofilul polițist-șofer de șefi, a fost deschisă „Cutia Pandorei” din care au ieșit informații halucinante, o tentativa de viol din 2015, al cărei autor a fost șoferul protejat de șefi! Au existat câteva demisii de onoare, în timp ce  personajele cheie n-au simțit să facă niciun pas în spate, se relaxează în timpul unor cercetări interne, căci probabil știu că va fi bine.

Bogdan Despescu, fostul șef al IGPR a fost tras la răspundere, atât timp cât acesta a spus clar că speța “tentativei de viol” a fost gestionată de către chestorul Marius Voicu și acesta l-a asigurat că situația este sub control!

Chestorul Voicu din Teleorman – marele împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române e bine-merci!

La fel de iresponsabil s-a arătat și comisarul șef Cozma Giani, acesta fiind în 2015 șeful Sectorului 5 Poliție, pe raza căruia s-a petrecut tentativa de viol a lui Eugen Stan. Nimic nu s-a întâmplat de atunci, Cozma a rămas tot șef, dar al Sectorului 2 Poliție.

Trebuiesc zguduite din temelii sinecurele girate de caracatița formată de-a lungul anilor, cartelul șefilor desființat, funcțiile de conducere să fie ocupate prin concurs de oameni competenți, iar “Împuternicirea” să devină o excepție!

Altfel, nu mai avem nicio șansă!”

Tag-uri:
pedofil, politist, Eugen Stan, SNAP, Mihai Voicu, politia, acuzatii, grave, Carmen Dan

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/marius-voicu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/marius-voicu-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Acuzații grave în cazul polițistului pedofil la adresa unui înalt oficial din Poliția Română, născut la doi pași de locuința ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan. Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) a dezvăluit că șefii care au aflat, încă din anul 2015, de agresiunea sexuală asupra unei...

Preluat de la EVZ