Nadia Comăneci spune că gimnastica din Statele Unite trebuie să aibă parte de “schimbări drastice” după scandalul în care a fost implicată de fostul medic al lotului, condamnat pentru abuz sexual asupra sportivilor.

Campionii olimpici Simone Biles și Aly Raisman, au acuzat federația de gimnastică și Comitetul Olimpic din S.U.A. că ani de zile au refuzat să reacționeze la plângerile sportivilor. Consiliul de Gimnastică al SUA a demisionat săptămâna trecută sub presiunea USOC iar acum,au loc investigații în interiorul ambele organizații.

“Sunt necesare schimbări drastice în gimnastica din Statele Unite, iar regulile trebuie să fie puse în aplicare pentru siguranța tuturor sportivilor.”, a spus Comăneci, conform Reuters

Comaneci spune că vorbește din afara fenomenului, fiind o persoană pe care preocupă siguranța copiilor.

“Nu pot decât să spun că este nevoie de o schimbare, o schimbare care prioritizează mai întâi siguranța copiilor”, a declarat Comăneci, de nuă ori medaliata la Jocurile Olimpice..

Doctorul Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută la 175 de ani de închisoare pentru abuz sexual asupra gimnastelor din lotul Statelor Unite și va trebui să facă față altor acuzații de acest fel, în această săptămână, tot la tribunalul din Michigan.

“Îmi pare atât de rău pentru femeile care au fost abuzate și le admir curajul de a vorbi. Este important ca toți cei care au fost abuzați de Nassar să obțină dreptatea și tot sprijinul de care au nevoie. Părinții ar trebui să știe că în orice moment copiii lor sunt în siguranță în orice mediu sportiv”, a mai spus spus Comaneci, prima gimnastă medaliată cu 10 în istoria Jocurilor Olimpice, în 1976 la Montreal.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/df-46525.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/df-46525-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv