Monica Niculescu și-a revenit după o accidentare suferită în startul sezonului, obținând miercuri calificarea în sferturile turneului WTA de la Taipei, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Monica Niculescu (99 WTA) a învins o jucătoare mai bine clasată cu 42 de locuri la Taipei! “Moni” a trecut de Zarina Diyas (Kazahstan, 57 WTA), scor 6-0, 1-6, 6-4, asigurându-și biletul pentru sferturile competiției de categorie International. Meciul a durat două ore și trei minute, căpătând accente dramatice din cauză că adversara Monicăi a răsturnat scorul în mod incredibil.

După ce a câștigat fără drept de apel primul set, Niculescu s-a văzut condusă cu 6-0, 1-6, 3-4 și break! Din fericire pentru româncă, dar și pentru racheta ei, care a rămas nedistrusă până la final, Diyas nu a putut duce revenirea la bun sfârșit! Monica și-a revenit brusc și, la fel ca Wozniacki în finala cu Halep, și-a adjudecat ultimele trei game-uri ale partidei.

Niculescu accede pentru a doua oară în acest sezon în sferturile unui turneu WTA, după ce a mai reușit o performanță similară și la Hobart. Ea nu a putut atunci să lupte pentru semifinale, întrucât s-a accidentat la gât și a abandonat înaintea meciului cu Elise Mertens. Pentru un loc în careul de ași de la Taipei, Monica se va duela cu câștigătoarea meciului Sabine Lisicki (Germania, 246 WTA) – Nao Hibino (Japonia, 93 WTA).

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/jhsjd-46523.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/jhsjd-46523-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv