Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat Turcia, miercuri, că operațiunea desfășurată în regiunea Afrin nu ar trebui să devină o scuză pentru invadarea Siriei, afirmând că își dorește ca Ankara să își coordoneze acțiunile împreună cu aliații, informează, informează site-ul agenției Reuters. 

“Dacă se va dovedi că această operațiune are alt scop decât acela de a combate amenințarea teroristă de la granița cu Turcia și se va transforma într-o operațiune de invazie, atunci va deveni o problemă reală pentru noi”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat publicației Le Figaro.

Potrivit cotidianului Le Figaro, Macron a mai informat că va vorbi cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre cooperarea cu aliații săi din Occident.

La 19 ianuarie, armata turcă a declanșat operațiunea “Ramura de măslin”, lansând atacuri aeriene și terestre în provincia siriană Afrin. Obiectivul este înlăturarea militanților grupării insurgente kurde Unitățile Populare de Protecție (YPG), considerați aliați ai mișcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/macron-avertizeaza-turcia-sa-nu-transforme-operatiunea-din-afrin-intr-o-scuza-pentru-invazia-siriei-46524.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/macron-avertizeaza-turcia-sa-nu-transforme-operatiunea-din-afrin-intr-o-scuza-pentru-invazia-siriei-46524-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv