Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că România este o țară pro-europeană și că așa va rămâne, adăugând că în timpul Președinției Consiliului Uniunii, țara noastră va contribui la construcția unui viitor foarte bun pentru UE.

„Am discutat însă și mult despre viitorul Uniunii, despre crizele pe care trebuie să le abordăm cu multă hotărâre și, sperăm noi, cu rezultate foarte bune. Referitor la Președinția Consiliului Uniunii, am subliniat chiar din introducere că România este o țară pro-europeană. Așa va rămâne. Este o țară deplin angajată în procesul de consolidare al Uniunii și, prin Summitul pe care îl vom organiza în timpul Președinției noastre, vom contribui, cred eu, într-o măsură foarte bună la construcția unui viitor foarte bun pentru Uniune”,a declarat Iohannis, la conferința comună cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Șeful statului a subliniat cele patru dimensiuni importante care vor sta la baza elaborării Programului României pentru Președinție: asigurarea unei creșteri durabile și echitabile pentru toate statele membre, prin inovare, digitalizare și creșterea gradului de convergență și a conectivității; menținerea unei Europe sigure pentru cetățenii săi; consolidarea rolului global al Uniunii Europene și promovarea valorilor comune europene.

„Viziunea noastră, a României, este una puternic pro-europeană, și avem, noi, România, ca obiectiv strategic o integrare mai profundă în Uniunea. Vrem ca acest lucru să transpară și prin felul în care vom organiza Președinția. Noi suntem pentru o integrare mai profundă. În pregătirea Consiliului, avem foarte multe probleme de rezolvat și, în acest loc, țin neapărat să salut și să mulțumesc Președintelui Juncker pentru disponibilitatea exprimată deja acum ceva timp de a veni în sprijinul României, fie prin discuții la nivel de conducere, fie prin discuții la nivel tehnic. Eu cred că vom avea nevoie de toate aceste lucruri”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că Brexit, negocierile pe Cadrul Financiar Multianual post-2020 și viitorul Uniunii Europene vor fi „dosare scandente” în timpul Președinției României la Consiliul UE.

„Despre toate aceste lucruri am vorbit astăzi în Consiliul Comisarilor. Am primit încurajări, am primit idei foarte bune, am primit întrebări foarte bune – recunosc că niciuna încuietoare – și sunt foarte optimist în ce privește colaborarea noastră în pregătirea Președinției Consiliului Uniunii”, a conchis Klaus Iohannis.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/klaus-iohannis-romania-este-o-tara-pro-europeana-asa-va-ramane-46529.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/klaus-iohannis-romania-este-o-tara-pro-europeana-asa-va-ramane-46529-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv