Virusul  “Hide and seek”, recunoscut a fi extrem de periculos, preia controlul oricărui dispozitiv electronic inteligent şi le furnizează hackerilor informaţii despre posesor. În numai două săptămâni, virusul care a pornit din 12 aparate a ajuns la 50.000, iar informaticienii confirmă că avem de-a face cu un nou atac internaţional, notează protv.md.

Cum funcţionează

Hackerul scanează, la întâmplare, adrese IP de pe internet. La un moment dat, un monitor de bebeluşi conectat la internet răspunde. Apoi atacatorul face multiple încercări până când reuşeşte să spargă parola de acces. Din clipa aceea, deţine controlul absolut asupra dispozitivului, căruia îi poate da orice comandă de la distanţă. Inclusiv să infecteze prin aceeaşi metodă şi alte dispozitive smart din reţea.

Ce face însă după ce a reuşit să îşi creeeze propria reţea de dispozitive infectate?

Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică: “Este primul botnet care nu face atacuri clasice, ci este concentrat pe furtul de informaţie. Presupunem în acest moment ca hackerii se gândesc la şantaj. Ei ar putea să ne fure informaţii apoi ar putea să ne contacteze şi să ne ceară bani în schimbul lor”.

Amploarea şi viteza cu care virusul “Hide and seek” infectează dispozitive din întrega lume a ajuns să îi îngrijoreze pe experţii în securitate cibernetică, care spun că este pentru prima oară când descoperă o reţea atât de mare şi de sofisticată.

Specialiştii ne  recomandă pentru siguranţă să folosim programe antivirus şi să restartăm dispozitivele smart pe care le avem în casă, preventiv.

Tag-uri:
virus, Hide and seek, hackeri, fură fotografii, filme, telefon

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1816.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1816-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Virusul  'Hide and seek', recunoscut a fi extrem de periculos, preia controlul oricărui dispozitiv electronic inteligent şi le furnizează hackerilor informaţii despre posesor. În numai două săptămâni, virusul care a pornit din 12 aparate a ajuns la 50.000, iar informaticienii confirmă că avem de-a face cu un nou atac...

Preluat de la EVZ