Înregistrarea în posesia căreia a intrat EVZ este una care a fost foarte căutată după incidentul din 9 iunie 2017. Imediat după incident, avocaţii lui Boureanu au cerut de la Poliţia Locală Sector 1, filmele de pe camerele de supraveghere din Piaţa Charles de Gaulle, ei sperând că pot demonstra astfel că nu fostul deputat l-a lovit peste degete pe poliţistul Ovidiu Andrei.

Poliţia Locală le-a comunicat în acel moment avocaţilor că înregistrarea se află deja la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, care instrumentează dosarul, dar la o săptămână de la incident aceasta nu se afla printre probele administrate de procuror. Se pare că ea a apărut în dosar, abia la o lună după incident, când a fost cerută prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Boureanu.

Cum ajuns Boureanu de la o simplă amendă, la dosar penal

Filmul arată că maşina fostului deputat a fost oprită de poliţişti chiar în intersecţia de la Charles de Gaulle la ora 1.33 dimineaţa. Doi poliţişti coboară din maşină şi se duc la geamul pasagerului din dreapta şoferului, unde se afla Cristian Boureanu. Poliţiştii deschid uşa maşinii şi are loc un dialog de 2 minute, pe care îl prezentăm în acest articol, în urma căruia Boureanu le înmânează buletinul celor doi oameni ai legii.

Aceştia se întorc spre maşina poliţiei, de unde revin la uşa lui Boureanu după 30 de secunde. Motivul întoarcerii îl reprezintă un schimb de replici foarte dure între fostul deputat şi Ovidiu Andrei. Acesta este momentul în care situaţia scapă de sub control, deşi în momentul în care i-a înmânat buletinul, Ovidiu Andrei i-a comunicat lui Boureanu că va primi doar o amendă pentru comportamentul său. 

Poliţiştii deschid uşa din dreapta a maşinii şi încep, amândoi, să tragă de Boureanu pentru a-l scoate afară. Înregistrarea arată că acesta este momentul în care şoferul părăseşte maşina. Momentul este important pentru că pe înregistrările prezentate în spaţiul public în vara anului trecut, cei doi poliţişti îi spun şoferului că este martor la injuriile lui Boureanu, în timp ce acesta le răspunde că el nu a auzit nimic, fiind plecat de lângă autoturism.

Înregistrarea arată că şoferul se îndepărtează de zona conflictului şi rămâne retras până când apare un superior din Poliţie care încearcă să calmeze spiritele. După ce trag mai bine de un minut de Boureanu, încercând să îl scoată din maşină, unul dintre poliţişti renunţă şi trage pe dreapta un taxi şi încă o maşină. Acest lucru se întâmplă la 5 minute după ce maşina lui Boureanu a fost oprită în Piaţa Charles de Gaulle.

Boureanu a coborât singur din maşină

Poliţistul se întoarce lângă maşina lui Boureanu şi continuă, alături de Ovidiu Andrei, negocierile pentru a-l scoate pe acesta din autoturism.

La ora 1.38.53 pe înregistrare se vede cum cei doi poliţişti închid uşa maşinii lui Boureanu, nepărând ca vreunul dintre ei să fie rănit.

La ora 1.41.42, fostul deputat coboară singur din maşină, cei doi poliţişti aflându-se în apropiere.

La ora 1.42.19, în Piaţă apare a doua maşină de poliţie, Dacia Duster, cu care Boureanu a fost dus la Secţia de la Udrişte. Din ea coboară comisarul de poliţie, cel care a încercat să calmeze spiritele întrebând ambele părţi ce s-a întâmplat.

El este cel care i-a întrebat pe poliţiştii de ce stau la scandal cu Boureanu atâta timp cât s-a legitimat. În decurs de două minute în zonă mai apar trei maşini de poliţie, Boureanu fiind înconjurat în acel moment de 11 oameni ai legii.

Poliţiştii au cercetat zona după ce fostul deputat a fost reţinut

La ora 1.46 are loc celebrul incident în care Boureanu îl loveşte pe Ovidiu Andrei în zona inghinală, iar acesta îi aplică un pumn în plină figură. Fostul deputat stă întins pe asfalt 21 de secunde şi se ridică ajutat de doi oameni ai legii. După ce aplică lovitura de K.O., poliţistul Ovidiu Andrei se retrage lângă colegul său care filma scena cu telefonul mobil.

Acestea sunt momentele în care iubita lui Boureanu, Laura Dincă, se roagă de poliţişti să cheme o ambulanţă. Totuşi aceştia ignoră cerea şi, la ora 1.47.21, îl încătuşează pe fostul deputat şi îl urcă într-una din maşinile poliţiei. În zonă apare o nouă maşină de poliţie, numărul total al autovehiculelor ajungând la 6 şi al poliţiştilor la 13. La ora 1.49, maşina în care se afla Cristian Boureanu pleacă spre secţia de la Udrişte.

Poliţistul Ovidiu Andrei s-a ţinut de cuvânt şi a chemat televiziunea

Tag-uri:
cazul, bataii, Boureanu, politisti, Politia Rutiera, Ovidiu Andrei, Charles de Gaulle, incident, maturator, Politie, penal

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/4-boureanu-cadere.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/4-boureanu-cadere-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Înregistrarea în posesia căreia a intrat EVZ este una care a fost foarte căutată după incidentul din 9 iunie 2017. Imediat după incident, avocaţii lui Boureanu au cerut de la Poliţia Locală Sector 1, filmele de pe camerele de supraveghere din Piaţa Charles de Gaulle, ei sperând că pot...

Preluat de la EVZ