Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că va convoca de urgență Consiliul Suprem de Securitate  pentru „a se lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

Săptămâna trecută, câteva localități din raionul Ialoveni și din nordul Republicii Moldova au votat declarații simbolice de Unire cu România.

“Pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova, au întreprins acțiuni cu caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional. Este vorba despre așa-numitele declarații semnate de aleșii locali ai acestor localități care au la bază intenții de lichidare a statului Republica Moldova și unirea cu statul vecin – România.

Aceste acțiuni au loc pe fundalul unor campanii fără precedent, desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova, de denigrare a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, de respingere a conceptului de statalitate. Aceste campanii sunt desfășurate deschis și liber în instituțiile publice din localitățile Republicii Moldova, de așa-numitele forțe unioniste cu caracter anticonstituțional. Este vorba în primul rînd despre instituțiile educaționale: gimnazii, colegii, instituții de învățămînt superior, dar și alte instituții publice, în care sunt interzise orice manifestări de acest fel.

Mai mult ca atît, în ziua de 30 ianuarie, a avut loc un act de vandalism la nivel de stat, cînd a fost ars drapelul de stat, amplasat în interiorul Arcului de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale.

Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări.

În temeiul art.77 al Constituției Republicii Moldova solicit rapoarte de la instituțiile abilitate și dispun convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Tag-uri:
dodon, unire, moldova

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1822.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1822-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că va convoca de urgență Consiliul Suprem de Securitate  pentru „a se lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.Săptămâna trecută, câteva localități din raionul Ialoveni și din nordul Republicii Moldova au votat...

Preluat de la EVZ