Despre cel care și-a transformat porecla în renume am scris de mai multe ori pe cristoiublog.ro și în Evenimentul zilei. În ediția din 17 februarie 2017, sub titlul „Cîte gunoaie precum Mircea Negulescu mai sunt în instituțiile de forță ale României de azi?” notam: „Despre Mircea Negulescu știam înainte de difuzarea înregistrărilor semnificative, de la victimele abuzurilor sale incalificabile. Adăugate altor înregistrări am avut imaginea unui Gunoi al Poliției Politice Prezidențiale.

Procurorul DNA de la Ploiești e putred moral, semidoct, fanfaron, golan, și-a făcut amante din denunțătoare, folosește un limbaj scabros la anchete, se dă în stambă la chefuri. Un caz de excepție? Un rătăcit între procurorii DNA? Un rătăcit între procurori în general? Nici vorbă. Am mai scris că în Istoria României moderne, din rîndul procurorilor s-au ivit, la trecerea de la un regim la altul, slugoii criminali.

Regimul comunist a apelat în perioada 1944 – 1947, pentru a-și executa adversarii politici, la procurorii compromiși în timpul regimului antonescian. După 1989, regimul FSN-ist s-a folosit de procurorii comuniști, compromiși anterior, pentru a-i hărțui pe foștii nomenklaturiști, în slujba cărora fuseseră pînă atunci.

DNA, Parchetul General, DIICOT numără multe gunoaie de tip Mircea Negulescu. Gunoaie de tip Mircea Negulescu pot fi întîlnite în toate instituțiile de forță ale regimului Klaus Iohannis.

Întreaga lor personalitate se poate rezuma la o formulă populară: Li se rupe de tot și de toate. De legi, de opinia publică, de Dumnezeu și chiar de șefii lor. La nivel central și, mai ales, la nivel local, acești tipi alcătuiesc, împreună cu ofițerii SRI, și cu ofițerii altor instituții de forță, Grupuri de bandiți care își fac de cap.”

Abuzurile lui Mircea Negulescu au fost dezvăluite de presa independentă într-o campanie definită printr-un profesionalism salutar. Campania de presă durează din septembrie 2016. Despre abuzurile lui Mircea Negulescu s-au adus probe indubitabile, de la înregistrări audio-video pînă la declarații ale victimelor sale.

Pentru a avea o imagine a puterii deținute în presă de Binomul SRI-DNA, se cuvine a atrage atenția că, timp de un an și ceva, nici o unitate a Diviziei Presă – Digi 24, Realitatea tv, Europa FM, Ziare. com, Hotnews – n-a suflat o vorbă despre cazul Mircea Negulescu.

Ca să dăm doar două exemple, Ioana Ene Dogioiu, cunoscută și sub numele de Coloneleasa, și Dan Tapalagă, cunoscut și sub numele de Căpitanul, au atacat nemilos politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri, demnitari, parlamentari. Pentru ei însă, ca și pentru alții, cazul Mircea Negulescu n-a existat. Vorba lui Klaus Iohannis despre acuzații aduse ordonanței sale Lucian Pahonțu: e o non-problemă.

Dincolo de bizareria istoriei întruchipate de această poziție prin instituțiile de forță din partea Presei Binomului, ocolirea cazului Mircea Negulescu ne convinge o dată în plus că Mircea Negulescu a fost și continuă să fie protejatul Sistemului. Inspecția judiciară a CSM n-a făcut altceva decît să confirme – cu greu, evident – dovezile zdrobitoare despre abuzurile lui Mircea Negulescu.

Insul a fost și este un pericol public, un atentat la statul de drept. Spun asta nu numai pentru că prin tot ce a făcut el ‚amintește izbitor de securistul din anii 50, otreapa care se credea Stăpînul României, folosindu-și funcția pentru a bea și mînca pe gratis, a șantaja femei, a trimite în lagăr persoane nevinovate doar pentru că le pusese el gînd rău, ci și pentru că Mircea Negulescu a administrat lupta împotriva corupției una dintre cele mai mari lovituri din existența instituției.

Alintat de Codruța Kovesi ca făcînd parte din unitatea de elită de la Ploiești, Mircea Negulescu a deschis și administrat dosare unor nume răsunătoare din viața noastră politică. Sînt corecte aceste dosare? E o întrebare inutilă. Cîtă vreme cel care le-a deschis și le-a administrat s-a dovedit a fi o zdreanță umană, dosarele prin care DNA a agățat nume sonore ale politicii noastre trec în ochii opiniei publice drept instrumente politice.

Dar nu numai atît. Cazul Mircea Negulescu a atras atenția asupra unei manevre ticăloase a DNA: Formarea la Ploiești a unei Unități de lichele cu misiunea precisă de a lichida lideri politici în cadrul folosirii luptei împotriva corupției pentru răfuieli politice mafiote.

Cînd s-a ivit în spațiul românesc bizareria cu convocarea la DNA Ploiești și nu la DNA București a unor politicieni marcanți, toată lumea s-a întrebat de ce trebuie să meargă respectivii la Ploiești. Dezvăluirile despre Mircea Negulescu au risipit această nedumerire.

Tag-uri:
Kovesi, procurorul Negulescu, Mircea Negulescu, DNA, magistratura, DIICOT, inspecția judiciară, CSM, România lui Cristoiu, Ion Cristoiu, Cristoiu EVZ

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1839.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1839-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Despre cel care și-a transformat porecla în renume am scris de mai multe ori pe cristoiublog.ro și în Evenimentul zilei. În ediția din 17 februarie 2017, sub titlul „Cîte gunoaie precum Mircea Negulescu mai sunt în instituțiile de forță ale României de azi?” notam: „Despre Mircea Negulescu știam înainte de...

Preluat de la EVZ