Eforturile Chinei de a exercita o influență ascunsă asupra Occidentului sunt la fel de îngrijorătoare precum acțiunile subversive ale Rusiei, a declarat directorul CIA, Mike Pompeo, într-un interviu pentru BBC.

“Gândiți-vă la amploarea celor două economii [a Rusiei și a Chinei]. Chinezii au o amprentă mult mai mare în baza căreia să execute acea misiune, în comparație cu rușii”, a spus Pompeo.

Directorul CIA a subliniat că mai multe state ar putea colabora pentru a combate eforturile chineze de a-și exercita influența asupra Occidentului.

“Putem observa eforturi foarte concentrate pentru a fura informații din SUA, pentru a infiltra spioni în Statele Unite – oameni care vor lucra în numele guvernului chinez împotriva SUA. Vedem asta în școlile noastre. Vedem asta în spitale și în sistemele medicale. Vedem asta la nivelul corporațiilor. Este o activitate care se desfășoară și în alte părți ale lumii … inclusiv în Europa și în Marea Britanie”, a mai spus Mike Pompeo.

 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/seful-cia-mike-pompeo-avertizeaza-china-este-o-amenintare-la-fel-de-mare-pentru-sua-precum-rusia-46478.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/seful-cia-mike-pompeo-avertizeaza-china-este-o-amenintare-la-fel-de-mare-pentru-sua-precum-rusia-46478-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv