Infomațiile au fost făcute publice de către Wan Azirul Nizam, ofițerul de poliție care conduce investigația privind asasinarea lui Kim Jong-nam,  în fața unui tribunal din Malaezia, unde se află pe rol cazul, că acesta s-ar fi întâlnit cu agenul americano-coreean pe 9 februarie.

Întâlnirea misterioasă ar fi avut loc pe insula malaeziană Langawi, transmite The Telegraph. Nizam a adăugat că numele agentului nu a putut fi încă identificat. Totodată, în momentul asasinării, Kim Jong-nam avea în rucsac bani lichizi în valoare de 138.000 de dolari.

„Știm că domnul Kim a discutat de mai multe ori în trecut cu agenții de informații sud-coreeni și că se afla sub protecția Chinei, deci nu ar trebui să ne surprindă faptul că avea legături și cu americanii”, a declarat sursei citate Toshimitsu Shigemura, un profesor al Universității Waseda din Tokyo, expert în dictatura dinastică nord-coreeană.

Expertul este de părere că Kim Jong-nam încerca probabil să vândă serviciilor secrete americane informații sensibile despre regimul de la Phenian.

Indonezianca Siti Aishah (25 de ani) și vietnameza Doan Thi Huong (28 de ani) sunt acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam după ce i-au întins acestuia pe față VX — o substanță chimică extrem de toxică interzisă de SUA — pe aeroportul din Kuala Lumpur, la 13 februarie.

Tag-uri:
kim, Wan Azirul Nizam, Kim Jong-nam, asasinare, servicii, sua

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1762.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1762-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Infomațiile au fost făcute publice de către Wan Azirul Nizam, ofițerul de poliție care conduce investigația privind asasinarea lui Kim Jong-nam,  în fața unui tribunal din Malaezia, unde se află pe rol cazul, că acesta s-ar fi întâlnit cu agenul americano-coreean pe 9 februarie.Întâlnirea misterioasă ar fi avut loc...

Preluat de la EVZ