Procurorul „Portocală” a întins la maximum nervii preşedintelui completului de judecată, magistratul Maricela Cobzariu, după ce a eludat întrebările puse de instanţă şi de procurorul de şedinţă al DNA.

Mircea Negulescu – cel care le-a întocmit dosare familiei Cosma, precum şi lui Sebastian Ghiţă, judecat în speţa de faţă – a fost chemat în faţa instanţei pentru a doua oară ca urmare a declaraţiei fostului şef al Poliţiei Ploieşti, Gheorghe Cristian Manea, care la un termen anterior a declarat că Negulescu l-ar fi chemat şi l-ar fi pus să se întâlnească cu omul de afaceri Nicolae Onea şi să îl înregistreze ambiental, ştiind că cei doi sunt prieteni.

„Am mers la Gelu Manea însoţit de un ofiţer judiciar, comisarul şef Mihai Iordache, ca să îi atrag atenţia că trebuie să aleagă tabăra de partea căreia este. L-am rugat să încerce să înregistreze discuţia cu Onea. Am senzaţia că Gelu Manea nu mi-a spus tot, în virtutea relaţiei sale de prietenie cu Onea. Aveam mandat (n.r. – de interceptare) pentru mediu ambiental şi pe telefon. Cert este că discuţia nu s-a înregistrat. Chiat după întâlnirea cu Onea am discutat cu Gelu Manea de faţă cu Iordache (n.r. – ofiţerul de poliţie judiciară).

El (n.r. – Gristian Gheorghe Manea, zis Gelu) mi-a spus că Onea ştia despre faptul că este cercetat şi avea informaţii că la nivelul unui parchet exista o lucrare referitoare la societatea sa pentru fapte de evaziune fiscală”, a declarat Negulescu.

Şefa completului de judecată, Maricela Cobzariu, i-a reproşat procurorului Negulescu faptul că l-a „trimis la înaintare” pe şeful Poliţiei, Gelu Manea. „N-aţi îndeplinit niciun act procedural”, l-a mustrat judecătoarea.

„Nu-mi aduc aminte”, a întors- o Portocală ca la Ploieşti. „Când i-am sugerat domnului Manea să meargă la Onea acesta a fost de acord, nu-mi aduc aminte dacă a fost o ordonanţă sau un astfel de act procedural”, a răspuns Portocală.

Judecătoarea l-a ironizat:„Cum era să meargă cu tehnică dacă nu era de acord? O aruncaţi după cireş?!”.

„Nu îmi aduc aminte dacă i-am dat tehnică sau avea dânsul”, s-a apărat Negulescu.

„E deranjant că nu vă aduceţi aminte aspecte esenţiale!”, l-a certat în continuare judecătoarea.

„Cu tot respectul pentru dvs., dar erau în dosar 120 de firme!”, a adăugat Negulescu.

Mărirea şi decăderea lui Portocală

Mircea Negulescu a lucrat în ultimii ani în cadrul DNA Ploieşti, după ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Pe vremea când cântărea 120 de kilograme s-a ales cu porecla de „Portocală”. Negulescu este suspendat în prezent din magistratură, după ce în 23 octombrie 2017 Instanţa supremă a hotărât, definitiv, să menţină această sancţiune a CSM.

Mircea Negulescu este procurorul care a deschis dosare unor „grei” din judeţul Prahova, pornind de la fostul şef al Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, a fiului său Vlad Cosma, a fiicei acestuia, Andreea, precum şi apropiaţilor acestuia, Răzvan Alexe şi Sebastian Ghiţă.

Numai că, în timp, au apărut informaţii care arată maniera „neortodoxă” prin care lucra Mircea Negulescu în aceste dosare: Andreea Cosma a prezentat dovezi că procurorul îi făcea avansuri, deşi în acelaşi timp o urmărea penal, iar Sebastian Ghiţă a dat publicităţii o înregistrare în care Poprtocală îi comanda unui martor să îl denunţe, pe care o prezentăm alăturat.

Mircea Negulescu a fost înregistrat în timp ce îi cerea unui martor cu identitate protejată să semneze un denunţ împotriva omului de afaceri Sebastian Ghiţă, iar acesta din urmă îi spune că „anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcarie”.

Conform înregistrărilor făcute publice în septembrie 2017 de postul RTV, fostul magistrat îi spunea martorului protejat că „Sebastian Ghiţă e un infractor de drept comun. Vreau să îi mai găsesc un furt de buzunare şi un viol şi m-am liniştit”.

La rândul lui, martorul susţine că îi este frică să scrie denunţuri false.

„Martor: Domnu’ Negulescu, nu seamănă adevărul cu ce scriu eu aici.

Mircea Negulescu: Păi nu am vorbit aşa?

Martor: Am vorbit şefu, dar îmi era frică.

Mircea Negulescu: Lasă vrăjeală. Dă-l în primire pe ăsta! Hai!

Martor: Eu am scris ce mi-aţi spus. Credeţi că rezolvăm cu denunţul asta.

Mircea Negulescu: Nu mai auzi? Asta e bine!

Martor: Am scris! Am rezolvat!

Mircea Negulescu: Pentru asta sunt născut şi pentru asta trăiesc. Nu am nicio altă bucurie a vieţii. Mie îmi e foarte simplu. Păi ce să fac. E o matematică simplă. Eu am trecut la matematică până în clasă a 12-a cu două sticle de spumant. Sebastian Ghiţă e un infractor de drept comun. Vreau să îi mai găsesc un furt de buzunare şi un viol şi m-am liniştit. Scrie de Sebi Ghiţă, ce discuţii au fost!

Martor: Anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcarie. Băgăm oameni nevinovaţi la puşcărie. Se duce şi ăsta la puşcărie.

Tag-uri:
procesul, Sebi Ghita, instanta, Procurorul „Portocală”, dosar, Victor Ponta, Mircea Negulescu, audieri, Liviu Tudose

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1680.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1680-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorul „Portocală” a întins la maximum nervii preşedintelui completului de judecată, magistratul Maricela Cobzariu, după ce a eludat întrebările puse de instanţă şi de procurorul de şedinţă al DNA. Mircea Negulescu - cel care le-a întocmit dosare familiei Cosma, precum şi lui Sebastian Ghiţă, judecat în speţa de faţă...

Preluat de la EVZ