În ultima perioadă, societatea a avut sub lupă polițistul-pedofil, polițiștii de la Rutieră care i-au provocat pe Boureanu și pe medicul ginecolog, ambii pasageri în autoturisme, sau pe pensionara pe care vreo 4-5 echipaje de poliție s-au încăpățânat să o urce cu forța într-o mașină ca să o ducă la secție pentru a o amenda fiindcă trecuse strada prin loc nepermis.

Ultima întâmplare: mama din mall care a recunoscut public că s-a bătut și s-a scuipat cu doi agenți de poliție din cauză că au despărțit-o de băiatul ei de 6 ani, după ce o femeie dintr-un magazin a reclamat-o că e violentă și își agresa copilul.

Să nu uităm în enumerare și de jandarmul acela care a lovit cu pumnul atunci când protestatarii au dat de pământ cu gardurile ca să ocupe carosabilul de la Piața Universității. Toate aceste cazuri le-am putea numi „pățanii cu polițiști”, fără altă legătură între ele decât prin faptul că ne-au bombardat neuronii în ultima perioadă.

Polițistul pedofil merită să stea legat cu cătușele de toți șefii lui care i-au acoperit mizeriile. Voinicii ăia de la Rutieră, care s-au ambiționat să le dea o lecție de forță pasagerilor băuți, fostului deputat și ginecologului, ar fi trebuit să fie cantonați în birouri, fără drept de a mai ieși în stradă până când justiția se va pronunța, iar acest lucru să fie anunțat printr-un comunicat oficial.

Polițiștii ăștia au ignorat responsabilitatea pe care o au în raport cu cetățeanul care nu-i hoț, tâlhar, violator, criminal sau fugar. Același lucru e valabil și pentru cei 8-10 agenți care s-au năpustit să imobilizeze femeia-pieton, pasibilă doar de amendă pentru o traversare aiurea. Șeful lor, care i-a trimis la fața locului, ar fi trebuit destituit pe loc pentru proasta gestionare a situației.

Ce a urmat după mediatizarea acestor „pățanii”? Un val de antiptie majoră la adresa Poliției și Jandarmeriei, ba chiar atacuri violente asupra unor polițiști. Desigur, unii dintre noi i-ar vrea pe polițiști sau jandarmi un gen de balerini, gândind că intervenția în forță, în numele legii, așa cum procedează polițiștii germani, englezi, francezi, greci sau americani sunt doar secvențe din filme de propagandă.

Doar când ne fură vreun nemernic mașina, ne sparge casa sau ne violează copilul, am închide ochii la abuzul unei cafteli cu bastonul de cauciuc sau la o încătușare în forță. Nu, nu sunt adepta violențelor practicate de polițiști, dar nici a fățărniciei! Am văzut prea multe victime ale unor infractori în secțiile de poliție sau în sălile de judecată și le-am auzit reacțiile. Am cunoscut oameni care au muncit o viață ca să-și cumpere o mașină, iar hoțul le-a făcut-o praf. A fost prins, condamnat, dar cum să mai recuperezi paguba de la unul din pușcărie care n-are niciun fel de avere pe numele lui? Iar exemplele pot continua pe diverse spețe.

A submina autoritatea Poliției sau a Jandarmeriei din cauza unor inși abuzivi, nu-i ce ne trebuie. Ministrul de Interne, ca inițiativă, Sindicatele polițiștilor, apoi Parlamentul ar fi necesar să ajusteze legile instituțiilor de forță la capitolul proceduri. De asemenea, șefii care tolerează abuzurile polițiștilor sau îi acoperă ar trebui eliminați la prima abatere, fiindcă peștele de la cap se împute.

Tag-uri:
politia, scandalul, cetateanul, responsabilitate, mall, mama, copil, Simona Ionescu, Ionescu EVZ

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1768.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1768-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
În ultima perioadă, societatea a avut sub lupă polițistul-pedofil, polițiștii de la Rutieră care i-au provocat pe Boureanu și pe medicul ginecolog, ambii pasageri în autoturisme, sau pe pensionara pe care vreo 4-5 echipaje de poliție s-au încăpățânat să o urce cu forța într-o mașină ca să o ducă...

Preluat de la EVZ