Donald Tusk o felicită pe Dăncilă pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al României, dar îi atrage atenția despre responsabilităţile care vin la pachet cu această postură. Lupta anticorupţie este una dintre cele mai importante.

„Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită”, îi scrie Donald Tusk noului premier al României, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019.

Responsabilitatea deosebită a guvernului pe care îl conduceţi de a sprijini valorile europene va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României, ca şi a Uniunii Europene. În această privinţă, statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie, conform aşteptărilor societăţii româneşti, rămân cruciale pentru a fi siguri că toţi cetăţenii români vor putea beneficia de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la UE”, mai arată președintele Consiliului European.

Nu în ultimul rând, Trusk îi dorește succes premierului. „Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu dumneavoastră şi vă urez succes dumneavoastră şi guvernului pe care-l conduceţi”, îşi încheie Tusk scrisoarea postată pe Twitter.

Tag-uri:
dancila, viorica dancila, mesaj, Bruxelles, donald trusk

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1759.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1759-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Donald Tusk o felicită pe Dăncilă pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al României, dar îi atrage atenția despre responsabilităţile care vin la pachet cu această postură. Lupta anticorupţie este una dintre cele mai importante.„Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi...

Preluat de la EVZ