Din buton în buton, trecînd pe la Realitatea tv, unde un tip o compara (defavorabil îmboldit de privirile deocamdată anti PSD ale lui Rareș Bogdan) pe Viorica Dăncilă cu Regina Maria, comparație hazardată, deoarece, din cîte se știe, Regina Maria nu era din Teleorman, pe la România tv unde era radiografiat cazul unei stafii care trimite email- uri cu viruși, am ajuns la Antena 3.

Aici întreg micul ecran era umplut de mai multe persoane rezumate la nivel de bust. Unele se mișcau, altele nu. Curios să văd dacă toate erau vii, mi-am dat seama că unele erau prezente în studio sub forma zisă și în carne și oase, în timp ce altele erau prezente doar cu vocea de la telefon, drept pentru care își trimiseseră pozele să le reprezinte și sub formă de imagine.

Pentru Mihai Gâdea talk-showul nu e, cum scrie la abecedarul meseriei de jurnalist, un moment în care moderatorul pune în dezbatere un subiect pentru a afla, printr-o mînuire de acar a intervențiilor, adevărul, nu de puține ori ieșit din controversă, ci un spectacol în care invitații, cam aceiași seară de seară, trebuie să întărească prin viu grai predica ținută de el în deschidere. De data asta, invitații fuseseră convocați ca să-și exprime adeziunea la părerea lui Mihai Gâdea potrivit căreia mai înainte Liviu Dragnea acordase tot lui Mihai Gâdea un interviu istoric.

Atmosfera dorită de Mihai Gâdea era una de venirea unei Primăveri eterne. Aveai impresia că vorbise în direct nu președintele PSD, ci însuși Petrache Lupu de la Maglavitul mutat în Kiseleff. Din cele spuse de Mihai Gâdea în deschidere, am înțeles că Liviu Dragnea îl acuzase pe șeful SPP, Lucian Pahonțu, că s-a implicat în bătălia pentru scoaterea sa din viața politică.

Liviu Dragnea e președintele PSD și președintele Camerei Deputaților. Chiar dacă partenera sa de viață n-a trecut de vîrsta discotecii, Liviu Dragnea e om în toată firea, dacă e să ne gîndim nu numai la cariera sa de pînă acum, dar și la puterea care i se atribuie. O asemenea acuzație – mi-am zis – e de o gravitate ieșită din comun. Mai întîi, pentru că SPP-ul e subordonat președintelui, și dacă Lucian Pahonțu se implică în bătăliile politice, păstrarea sa în fruntea Serviciului e o gravă eroare din partea lui Klaus Iohannis.

Apoi Lucian Pahonțu e șeful unui Serviciu care se ocupă de protecția demnitarilor. Din cîte mi-am dat seama din momentele în care la emisiuni demnitarii au venit însoțiți de cei de la SPP, lucrătorul SPP e o persoană care știe mai mult decît nevasta demnitarului faptele și cuvintele acestuia de fiecare zi. Acuzația adusă de Liviu Dragnea arunca asupra tuturor lucrătorilor SPP suspiciunea de a fi niște informatori mizeri plasați de șeful lor pe lîngă demnitari pentru a-i spiona în favoarea lui Klaus Iohannis.

Dincolo de acestea, acuzația lui Liviu Dragnea punea la îndoială însuși statul de drept din România. După SRI și DNA, o altă instituție de forță a statului apărea drept implicată anticonstituțional în viața politică internă.

L-am lăsat pe Mihai Gâdea să dirijeze mai departe corul de invitați și am dat fuga la Internet să văd ce – a zis precis, cu subiect și predicat, Liviu Dragnea. La Lucian Pahonțu, Liviu Dragnea se mai referise anterior. O făcuse însă fără a-i da numele și mai ales fără a dezvălui faptele comise de șeful SPP.

Tag-uri:
Dragnea, Liviu Dragnea, halucinatie, TV, batalie politica, România lui Cristoiu, Ion Cristoiu, Cristoiu EVZ, PSD

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1761.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1761-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Din buton în buton, trecînd pe la Realitatea tv, unde un tip o compara (defavorabil îmboldit de privirile deocamdată anti PSD ale lui Rareș Bogdan) pe Viorica Dăncilă cu Regina Maria, comparație hazardată, deoarece, din cîte se știe, Regina Maria nu era din Teleorman, pe la România tv unde...

Preluat de la EVZ