La finalul anului trecut, Congresul a primit „documente extraordinar de importante” în ancheta sa privind legătura președintelui Donald Trump și a campaniei sale electorale, cu Rusia, în alegerile din 2016, deschizând noidirecții de investigație în comisie, spune senatorul democrat Mark Warner, într-un interviu acordat publicației Politico.

Warner, cel mai important democrat din comisia senatorială pentru controlul serviciilor secrete, spune că „documente de la finalul anului trecut au adus revelații foarte importante,  care au deschis mai multe întrebări”, la care anchetatorii senatori încearcă acum să răspundă. Ancheta durează deja de un an și nu va fi încheiată încă multe luni de acum înainte, spune el.

„Am primit noi informații, care ridică noi semne de întrebarei”, spune Warner, în interviu – un briefing extins pe tema anchetei din Senat, referitoare la ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și posibila legătură a lui Trump cu asta.

Warner avertizează și în ceea ce privește un „atac coordonat” al președintelui și al „apropiaților săi zeloși” din Camera Reprezentanților, pentru a submina legitimitatea anchetei împotriva sa, un efort care, spune Warner, include amenințările președintelui că îl va demite pe procurorul special Robert Mueller și alți oficiali, ca și un memoriu republican secret, care susține că a existat o supraveghere „șocantă” a FBI contra lui Trump  – document pe care congresmanul republican de California, Devin Nunes, amenință că îl va da publicității.

Warner îl acuză pe Nunes, președintele comisiei de control al serviciilor secrete din Camera Reprezentanților, într-un mod mai explicit decât a făcut-o orice democrat până acum, și susține că a citit materialul clasificat utilizat în memoriul respectiv, iar Nunes l-a interpretat greșit, pentru că încearcă din răsputeri să discrediteze probele pe care le are FBI împotriva președintelui.

„Vedem acest efort coordonat ca pe o încercare de a împiedica investigația”, a spus Warner. Memoriul lui Nunes, care pare să fie din același document de la finalul lui 2017 care a făcut ca Senatul să-și extindă ancheta, „este bazat pe invenții și pe legături care, de fapt, nu există”, susține Warner.

Interviul cu Warner a avut loc cu câteva ore înainte ca New York Times să scrie că președintele trump a amenințat cu demiterea lui Mueller, vara trecută, ceea ce a dus la zile întregi de întrebări, în presă, dacănu cumva  Congresul ar trebui să blocheze, prin lege, posibilitatea lui Trump de a-l concedia pe consilierul special care-l investighează.

Tag-uri:
senat, sua, anchetă, rusia, donald trump, servicii secrete, congres, alegeri, mark warner, interviu

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1708.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1708-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
La finalul anului trecut, Congresul a primit „documente extraordinar de importante” în ancheta sa privind legătura președintelui Donald Trump și a campaniei sale electorale, cu Rusia, în alegerile din 2016, deschizând noidirecții de investigație în comisie, spune senatorul democrat Mark Warner, într-un interviu acordat publicației Politico. Warner, cel mai important...

Preluat de la EVZ