Jaful armat a avut loc pe data de 22 ianuarie în localitatea Moulsford din sud-estul Angliei, potrivit cotidianului britanic Daily Mail. Reprezentanți ai poliției din Marea Britanie au declarant faptul că acest tip de jaf de cripto-monedă constituie o premieră pe teritoriul Marii Britanii.

Comerciantul de cripto-monedă, Danny Aston, în vârstă de 30 de ani și soția sa, Amy Jay, în vârstă de  31 de ani au fost jefuiți de patru bărbați mascați, înarmați cu arme de foc.

Un purtător de cuvânt al poliției din districtul Thames Valey, citat de Daily Telegraph, a confirmat faptul că poliția a început investigație penală  într-un caz de “tâlhărie ” în localitatea Moulsford și faptul că personale jefuite au fost amenințate cu arme de foc.

Nu au fost efectuate arestări, dar se presupune faptul că Aston ar fi putut fi vizat din cauza profilului său vizibil în comunitatea celor ce efectuează tranzacții cu cripto-monedă. Potrivit informațiilor publice de la registrul comerțului din Marea Britanie, soții Aston sunt administratorii unei companii specializate  în gestionarea portofoliilor de monedă virtuală.

Firma a fost înființată în luna iunie 2017, în momentul la care Bitcoin se tranzacționa cu circa 2.500 de euro. De atunci, valoarea monedei  virtuale a crescut brusc, ajungând la un maxim de 16.323 de euro pe data de 17 decembrie, după care a scăzut sub 10.000 de euro. Ziarul britanic „The Sun” citează declarația unui vecin al victimelor, care a spus că cei doi au hotărât să-si părăsească domiciliul și se ascund la o adresă secretă după ce au fost tâlhăriți.

Folosind un pseudonim, Aston a efectuat peste 100.000 de tranzacții pentru aproximativ 16.375 de clienți. Unii dintre aceștia i-au cunoscut identitatea reală, ceea ce se pare că i-ar fi condus pe hoți direct la el.

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin  a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer pe care acesta o formează.

Tag-uri:
bitcoin

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1673.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1673-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Jaful armat a avut loc pe data de 22 ianuarie în localitatea Moulsford din sud-estul Angliei, potrivit cotidianului britanic Daily Mail. Reprezentanți ai poliției din Marea Britanie au declarant faptul că acest tip de jaf de cripto-monedă constituie o premieră pe teritoriul Marii Britanii.Comerciantul de cripto-monedă, Danny Aston, în...

Preluat de la EVZ