Ziarul irakian Al-Ghad Press susține faptul că General Dynamics, compania producătoare a tancurilor Abrams, și-a suspendat programul de întreținere a echipamentelor armatei irakiene datorită  faptului că milițiile Hashd al-Shaabi, cunoscute și sub numele de „ Forțele de Mobilizare Populară” (PMF) au folosit aceste echipamente militare.

“Compania americană producătoare de tancuri [General Dynamics] și-a retras personalul din baza de pe aeroportul al-Muthanna din Bagdad, după ce a aflat că Irakul a încălcat termenii contractului prin care   doar armata irakiană era autorizată să utilizeze tancurile furnizate de către SUA”.

Potrivit ziarului irakian, compania americană a notificat în prealabil guvernul irakian cu privire la interdicția de a furniza tancuri Abrams unor altor grupări armate care nu fac parte din armata irakiană.

După înștiințarea primită din partea General Dynamics,  guvernul irakian a dispus ca unul dintre tancurile aflate în folosința Hashd al-Shaabi să nu mai fie folosit de către aceștia.

Personalul General Dynamics a părăsit Irakul pentru sărbătorile de Crăciun și încă nu s-au întors deoarece guvernul irakian nu și-a onorat promisiunea de aduce echipamentele militare la baza de mentenanță a companiei până la începutul lunii februarie, informează Al-Ghad Press.

De asemenea, compania a amenințat cu “o retragere definitivă” din Irak dacă ar fi dovedit faptul că Iranul, care este sponsorul oficial al Hashd al-Shaabi, a avut acces la respectivele tancuri și a reușit sa fure tehnologia.

Kurzii s-au plâns în trecut că tancuri US M1 Abrams și mașini blindate Humvee, alături de alte echipamente militare furnizate către forțele irakiene de către SUA pentru a învinge IS, au fost folosite de PMF în luptelor acestora împotriva kurzilor din octombrie anul trecut.

Forțele Peshmerga din Kurdistan au distrus două tancuri Abrams după ce milițiile șiite sprijinite de Iran le-au folosit în timpul atacurilor din zonele kurde din 16 octombrie.

Irakul deține 140 de tancuri Abrams M1. 60 dintre acestea sunt scoase din uz după bătălia pentru orașul  Mosul.

Tag-uri:
abrams, irak, tancuri

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1726.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1726-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ziarul irakian Al-Ghad Press susține faptul că General Dynamics, compania producătoare a tancurilor Abrams, și-a suspendat programul de întreținere a echipamentelor armatei irakiene datorită  faptului că milițiile Hashd al-Shaabi, cunoscute și sub numele de „ Forțele de Mobilizare Populară” (PMF) au folosit aceste echipamente militare.'Compania americană producătoare de tancuri...

Preluat de la EVZ