Interceptarea a avut loc, luni, deasupra Mării Negre și a determinat avioanele americane să-și întrerupă misiunea înainte de finalizare, scrie Dailymail.

Aeronava americană zbura în spațiul aerian internațional în timpul incidentului, care a durat două ore și 40 de minute, a declarat capitanul Pamela Kunze într-o declarație.

Din cauza faptului că aeronava rusească i-a tăiat calea, avionul american EP-3 a fost nevoit să zboare prin turbulența creată de acesta, lucru care este foarte periculos, susține Kunze.

“Armata rusă are dreptul să opereze în spațiul aerian internațional, dar trebuie să se comporte în cadrul standardelor internaționale stabilite pentru a asigura siguranța și a preveni incidentele”, a declarat Capitanul Pamela Kunze într-o declarație.

“Acțiunile nesigure cresc riscul de coliziuni și de greșeli ce pot fi fatale”, a mai spus aceasta.

“Aeronavele americane zburau în conformitate cu legislația internațională și nu au făcut nimic care să provoace această activitate din partea Rusiei”, se mai arată în declarația oferită.

Ministerul rus al Apărării a răspuns ca avioanele sale investigau o “țintă aeriană neidentificată” și “au încercat să o împiedice să pătrundă în spațiul aerian rus, respectând toate măsurile de securitate necesare”.

În declarația declarația rușilor a fost notat și faptul că “Întregul zbor al avionului SU-27 a fost conform normelor internaționale de utilizare a spațiului aerian și nu au existat evenimente extraordinare”.

Marea Neagră reprezintă o graniță cu Ucraina, Crimeea ocupată de Rusia și Rusia, pe lângă România, Bulgaria, Turcia și Georgia.

Zona are o mare concentrație de forțe militare rusești, americane și NATO.

Tag-uri:
sua, rusia, romania, marea neagra, incident, militar, avion

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1696.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1696-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Interceptarea a avut loc, luni, deasupra Mării Negre și a determinat avioanele americane să-și întrerupă misiunea înainte de finalizare, scrie Dailymail.Aeronava americană zbura în spațiul aerian internațional în timpul incidentului, care a durat două ore și 40 de minute, a declarat capitanul Pamela Kunze într-o declarație.Din cauza faptului că...

Preluat de la EVZ