Jurnaliștii Libertatea au intrat în posesia unui document care subliniază „gradul scăzut de singuranță în exploatare” la nivelul Regiei. Toate acestea vin să confirme și alte cifre: investiții puține, pierderi semnificative de agent termic și un randament extrem de scăzut al instalațiilor. Totul în contextul în care nerespectarea normelor de protecție a muncii ar fi la ordinea zilei.

Dincolo de problemele financiare ale RADET, condițiile de muncă de zi cu zi par să nu respecte nici cele mai elementare protocoale de securitate.

„Acolo trebuia să se intre cu echipamente de protecție termică, cum sunt cele folosite de pompieri, la incendii. Cei doi nu aveau haine de protecție corespunzătoare, iar vanele trebuiau acționate cu reductoare (n.r. – aparate care micșorează o viteză, o presiune), nu manual. Acestea trebuiau să existe, dar ani de zile “s-au mâncat” bani de la RADET. Sistemul funcționează cum funcționează și la mijloc cad oameni nevinovați. Oameni de la RADET, cu vechime în domeniu și care au funcții mărunte de conducere, cad și ei nevinovați. Acum, după tragedia asta, o sa vină cu niște hârtii ca să le semnăm, ca să se acopere cei de sus”, explică sursele. 

Subfinanțarea cronică a sistemului centralizat de distribuție a agentului termic a transformat RADET într-o bombă cu ceas. Și nu doar din punct de vedere financiar.

Citește continurea pe Libertatea.ro

Tag-uri:
radet, companie, victime, accident, muncitori, munca, dezvaluiri

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1758.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1758-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Jurnaliștii Libertatea au intrat în posesia unui document care subliniază „gradul scăzut de singuranță în exploatare” la nivelul Regiei. Toate acestea vin să confirme și alte cifre: investiții puține, pierderi semnificative de agent termic și un randament extrem de scăzut al instalațiilor. Totul în contextul în care nerespectarea normelor...

Preluat de la EVZ