Răzvan Niţu a fost ales în iunie anul trecut, de către consilierii generali, administrator special al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), după ce Sorin Chiriţă a devenit city manager în urma concursului organizat de Primăria Capitalei.

”Aseara, in jurul orelor 17.00, a avut loc un grav accident de munca in zona Bd. Iuliu Maniu nr.1 (Complex Leu) din sectorul 6. In urma accidentului, cei doi angajati ai RADET care se aflau la locul tragediei si-au pierdut viata. In prezent, accidentul de munca este investigat de catre organele judiciare, precum si de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti. Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declansarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protectie a muncii. Prin urmare, o echipa a Corpului de control al Primarului General s-a deplasat in cursul zilei de azi la sediul Regiei pentru a demara verificarile. De asemenea, la RADET este in curs de derulare o verificare interna pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile și normativele specifice unității, inclusiv determinarea starii tehnice a instalatiei in cauza”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Din primele verificari, accidentul s-a produs ca urmare a exploziei unei instalatii a retelei primare de transport a agentului termic, in timpul manevrelor de repunere in functiune a sistemului, respectiv deschiderea unei vane, dupa o interventie la o avarie.

Potrivit informatiilor furnizate de catre ceilalti membri ai echipei de interventie la avarie, cei doi lucratori ai RADET purtau echipamente de protectie, iar interventia s-a facut in conformitate cu procedurile de lucru in vigoare.

În urma tragicului incident, administratorul special al RADET, Răzvan Nițu, și-a înaintat demisia de onoare, motivându-și gestul prin aceea că deși nu este direct responsabil pentru cele întâmplate, este nevoie de o conducere noua, cu un suflu nou, care sa-i poata mobiliza pe oamenii profund marcati de pierderea celor doi colegi. Până la numirea unui nou administrator special, conducerea operativă a Regiei va fi asigurată de directorul general adjunct Adrian Gâtlan.

Cei doi muncitori  lucrau, luni seara,  într-un canal, la remedierea unei avarii,  pe Bulevardul Iuliu Maniu. Înainte ca oamenii să poată face ceva, ţeava s-a rupt complet şi din ea au ţâşnit apă şi aburi fierbinţi. Bărbatul care a fost rănit a reuşit să iasă singur din canal, deşi are arsuri pe 80% din suprafata corpului. Abia după patru ore pompierii au putut scoate la suprafaţă şi corpul celui de al doilea muncitor. Muncitorul care reușise să iasî din canal a fost transportat la Spitalul Militar, însă a decedat în cursul zilei de astăzi.

Potrivit Spitalului Militar, muncitorul RADET a decedat, marţi, în jurul orei 12.30, după o intervenţie chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a plăgilor, pacientul având 97% din suprafaţa corpului şi suspiciuni de arsuri de căi aeriene superioare.

“Ulterior intervenţiei, pacientul a fost spitalizat în Secţia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a şocului post-combustional, tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stres”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către unitatea spitalicească.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă după ce doi angajaţi ai RADET au murit, luni seara, în timp ce interveneau pentru repararea unei conducte de termoficare.

Tag-uri:
RADET, demisie, administrator special, razvan nitu

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1744.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1744-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Răzvan Niţu a fost ales în iunie anul trecut, de către consilierii generali, administrator special al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), după ce Sorin Chiriţă a devenit city manager în urma concursului organizat de Primăria Capitalei.”Aseara, in jurul orelor 17.00, a avut loc un grav accident...

Preluat de la EVZ