În cursul unei întrevederi vineri în Dubai cu Vladislav Surkov, un influent consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, Volker a afirmat: „I-am făcut cunoscut sentimentul de dezamăgire şi frustrare al Washingtonului în legătură cu lipsa de acţiune a Rusiei pentru a pune capăt conflictului”, a spus acesta, potrivit Agerpres.
Kievul şi Occidentul acuză Moscova că îi sprijină militar pe separatiştii proruşi împotriva trupelor guvernamentale din estul Ucrainei, unde mai mult de 10.000 de persoane au fost ucise în patru ani de război, însă Rusia neagă cu înverşunare aceste acuzaţii.
Negocierile dintre Moscova şi Washington includ o eventuală desfăşurare a Căştilor albastre ale ONU în această zonă, însă mandatul foarte limitat al acestei misiuni propus de ruşi este respins de ucraineni şi de occidentali, în opinia cărora el nu ar face decât să contribuie şi mai mult la divizarea ţării, mai scrie sursa citată. 

În Dubai, Surkov „s-a arătat mai deschis” în privinţa posibilităţii unui „mandat mai larg” pentru misiunea ONU, a spus Volker. „Partea rusă va reveni cu o propunere revizuită”, a mai menţionat el.

Aceasta a fost cea de-a patra întrevedere între cei doi oficiali cu privire la conflictul din Ucraina după ce Kurt Volker a fost însărcinat vara trecută de preşedintele Trump să se ocupe de dosarul ucrainean. Ei s-au mai întâlnit o dată la Minsk şi de două ori în Dubai. Surkov nu poate merge în Statelor Unite ale Americii şi în Uniunea Europeană din cauza sancţiunilor occidentale care îl vizează, la fel ca şi pe alţi oficiali ruşi, pentru presupusul lor rol în criza din Ucraina, mai scrie Agerpres.

Tag-uri:
washington, rusia, acuzatii, sua, sua acuzatii, conflict ucraina, ucraina

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1663.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1663-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În cursul unei întrevederi vineri în Dubai cu Vladislav Surkov, un influent consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, Volker a afirmat: „I-am făcut cunoscut sentimentul de dezamăgire şi frustrare al Washingtonului în legătură cu lipsa de acţiune a Rusiei pentru a pune capăt conflictului”, a spus acesta, potrivit Agerpres. Kievul...

Preluat de la EVZ