„Trebuie să avem în minte două lucruri: respectul pentru prezumția de nevinovăție, pe de o parte, și respectul pentru plângerea făcută, de cealaltă parte”, a spus senatoarea socialistă  Laurence Rossignol.

Sophie Spatz, o fostă prostituată, a declarat că ministrul Gerald Darmanin (35 de ani) ar fi făcut presiuni să facă sex cu el, în schimbul unui favor: i-a promis că o va susține într-o dispută legală, în 2009.

La fel ca în campania #metoo, femeia susține că el a atins-o și i-a spus cu subînțeles: „Și tu trebuie să mă ajuți pe mine”, scrie Euronews.

Cazul a fost clasat, anul trecut, când femeia nu s-a prezentat la un interogatoriu al poliție. La mijlocul lunii ianuarie, femeia a depus o nouă plângere, așa că ancheta a fost redeschisă.

Gerald Darmanin este un membru important al Cabinetului președintelui Emmanuel Macron, după ce el a schimbat partidele, trecând de la Republicani la formațiunea politică de centru.

Ministrul neagă acuzațiile, spunând că el, de fapt, nu avea nicio funcție la vremea respectivă, când ar fi avut loc incidentul, și a deschis un proces în care o acuză pe femeie de denunț fals.

Potrivit Deutsche Welle, Darmain neagă acuzațiile, dar recunoaște că are o reputație de persoană care flirtează insistent, pentru că „a trimis mai multe mesaje scrise insistente”. Avocații politicianului spun că este vorba doar despre „o încercare nouă de a distruge reputația ministrului”.

Premierul francez Edouard Philippe și miniștrii Justiției, Nicole Belloubet, și Agriculturii, Stephane Travert, se numără printre susținătorii colegului lor. Cei trei spun că Darmain se bucură de întreaga lor încredere și „chiar și politicienii sunt nevinovați până se dovedește contrariul”.

Tag-uri:
ministru, acuzat, viol, Gerald Darmanin, prostituată, scandal, guvern, emmanuel macron, franța, susținere, miniștri, acuzații, #metoo

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1638.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1638-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Trebuie să avem în minte două lucruri: respectul pentru prezumția de nevinovăție, pe de o parte, și respectul pentru plângerea făcută, de cealaltă parte”, a spus senatoarea socialistă  Laurence Rossignol.Sophie Spatz, o fostă prostituată, a declarat că ministrul Gerald Darmanin (35 de ani) ar fi făcut presiuni să facă...

Preluat de la EVZ