Donald Trump a anunțat că va vizita arhipelagul „spre sfârșitul acestui an”, după ce a avut o întâlnire cu premierul britanic Theresa May la Forumul economic mondial din Davos, Elveția, potrivit Guardian.

Un eveniment organizat pe Facebook a strâns deja 20.000 de participanți, iar alte 61.000 de persoane au anunțat că sunt interesate de eveniment.

Evenimentul, care folosește deocamdată data de 1 octombrie, afișează o descriere foarte critică la adresa lui Trump.

 

„Tocmai ce s-a anunțat: Donald Trump vine în Marea Britanie spre sfârșitul acestui an. nu știm când. Dar să fim gata – și să fim pregătiți să mergem în stradă pentru cel mai mare protest din istoria noastră”, au scris organizatorii manifestației.

Planuri pentru proteste la scară largă au fost anunțate încă din momentul în care Trump a fost investit în funcția de președinte al SUA, după ce Theresa May și-a exprimat dorința de a-l invita pe liderul e la Casa Albă într-o vizită oficială.

Propunerea a condus la crearea Coaliției „Stop Trump”, susținută de muzicieni, parlamentari, activiști și comedianți. Printre numele importante se remarcă cântăreața Lily Allen și Ed Miliband, fostul lider al Partidului Laburist.

Grupul este unul din organizatorii viitorului protest.

„Este datoria noastră de cetățeni să ne facem auziți. Ne opunem vizitei oficiale în Marea Britanie și ne înhămăm la una dintre cele mai mari manifestații din istoria britanică, pentru a clarifica guvernului nostru și lumii că acest lucru (vizita lui Trump – n.r.) nu ne reprezintă”, au mai spus organizatorii.

Până acum, planurile pentru o vizită oficială a lui Trump nu s-au materializat. O călătorie planificată pentru luna februarie a acestui an la Londra pentru inaugurarea noii ambasade a SUA a fost anulată de liderul american. La acel moment, s-a speculat că decizia șefului de stat a venit ca răspuns la anunțurile de protest.

Trump a publicat un mesaj pe Twitter prin care a explicat că a anulat vizita din cauza nemulțumirii legate de noua clădire diplomatică.

Tag-uri:
Trump, Theresa May, protest Trump, vizita Trump, protest Anglia

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1633.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1633-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Donald Trump a anunțat că va vizita arhipelagul „spre sfârșitul acestui an”, după ce a avut o întâlnire cu premierul britanic Theresa May la Forumul economic mondial din Davos, Elveția, potrivit Guardian.Un eveniment organizat pe Facebook a strâns deja 20.000 de participanți, iar alte 61.000 de persoane au anunțat...

Preluat de la EVZ