După ce un curent de aer polar a traversat România, în primele zile ale lunii februarie temperaturile se anunță a fi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă.

Astfel că, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, media regională a temperaturilor maxime fiind de 4 până la 11 grade Celsius și a celor minime de -2 până la 3 grade Celsius.

BANAT:

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestă perioadă a anului. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 4 …11 grade și de -2 … 3 grade a celor minime.

În a doua parte a intervalului de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei. Media regională a maximelor termice va fi de 4…7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4…-1 grad, valorile mai scăzute urmând a se înregistra spre sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată începând cu data de 1 februarie, iar în perioadele 1 – 4 și 6 – 9 februarie se pot înregistra cantități de precipitații mai însemnate.

CRIŞANA:

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestă perioadă a anului. În medie, la nivelul întregii regiuni, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 4 și 10 grade și minime între -3 și 3 grade.

În a doua parte a intervalului de prognoză, o scădere de temperatură va conduce la un regim termic apropiat de cel specific climatologic acestei perioade. Astfel, în medie, vor fi maxime termice cuprinse între 3 și 7 grade și minime între -5 și -1 grad, cu cele mai coborâte valori spre sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 1 februarie. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, posibil, însemnate cantitativ în zilele de 1 și 2 februarie, precum și în perioada 6 – 9 februarie.

TRANSILVANIA:

În prima săptămână de prognoză vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Mediile regionale ale temperaturilor maxime se vor încadra între 2 și 8 grade, iar a celor minime între -5 și -1 grad.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de răcire, astfel că regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu mediile climatologice specifice perioadei, rerspectiv maxime diurne de 1… 5 grade și minime nocturne de -8 … -5 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 1 – 4 februarie, când acestea pot fi moderate cantitativ, dar și după data de 6 februarie.

MARAMUREŞ:

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă. În medie regională, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 8 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va scădea, astfel că regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 2 … 5 grade și a minimelor de -7 …-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să se înregistreze pe spații extinse și să fie mai însemnate cantitativ în perioada 1 – 4 februarie și, posibil, între 6 și 9 februarie.

MOLDOVA:

Tag-uri:
vremea, prognoza, meteorologi, temperaturi

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1660.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1660-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
După ce un curent de aer polar a traversat România, în primele zile ale lunii februarie temperaturile se anunță a fi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Astfel că, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, media regională...

Preluat de la EVZ