Sincronizarea dintre eclipsa totală de Lună şi fenomenul de ”Lună albastră” are loc extrem de rar, informează publicaţia IFLScience. De 150 de ani nu a mai avut loc acest fenomen. Din păcate, nu toată lumea va putea vede eclipsa în afară de cei din SUA, Asia de Est, indonezia, Noua Zeelandă şi Australia sau pe internet.

Ce este interesant pe data de 31ianuarie 2018, ora 15:26, ora României

Luna va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normal, va fi foarte aproape de Pământ. Se spune că va fi ”super luna albastră” pentru că va fi a doua din acestă lună.

Luna trece în umbra pământului

În primul rând, ca fenomenul să fie posibil, trebuie să existe Lună plină. Atunci când este Lună plină, înseamnă că Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate. Cu toate acestea, datorită orbitei Lunii, care nu este perfectă, nu avem eclipse totale în fiecare lună a anului. Există două puncte pe orbita Lunii, unde umbra se poate reflecta și cădea pe pământ. Eclipsa totală de Lună apare în momentul în care aceasta se află foarte aproape de un astfel de punct, notează playtech.ro.

Tag-uri:
super, luna albastră, eclipsă, luna plină, 31 ianuarie, 2018

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1665.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1665-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Sincronizarea dintre eclipsa totală de Lună şi fenomenul de ”Lună albastră” are loc extrem de rar, informează publicaţia IFLScience. De 150 de ani nu a mai avut loc acest fenomen. Din păcate, nu toată lumea va putea vede eclipsa în afară de cei din SUA, Asia de Est, indonezia,...

Preluat de la EVZ