Vladimir Putin l-a acuzat pe Rodcenkov că lucrează pentru “serviciile secrete americane”.Nicio anchetă a Agenţiei Mondiale Antidopaj nu a atribuit până în prezent o responsabilitate a preşedintelui Putin.

“Sigur că tot acest lucru venea de sus. Întrucât doar preşedintele poate da o asemenea misiune serviciilor de securitate, FSB”, a afirmat fostul director al laboratorului antidoping de la Moscova într-un interviu difuzat luni seara de postul public german de televiziune ARD, citat de Agerpres.
“El ştia tot pentru că modalitatea de informare era foarte simplă: eu dădeam raportul lui Iuri Nagornîh, vice-ministru al Sporturilor, care îl informa pe Vitali Mutko (ministrul Sporturilor), care îi prezenta raportul lui Putin”, a adăugat el, conform extraselor publicate de postul german, cunoscut pentru anchetele sale privind dopajul în sport.

Mutko şi Nagornîh au fost excluşi pe viaţă de la Jocurile Olimpice de către Comitetul Internaţional Olimpic pentru rolul lor activ în scandalul de dopaj.

Moscova a respins categoric dimensiunea instituţională a sistemului de dopaj. În luna decembrie, serviciile de anchetă ruse l-au acuzat pe Grigori Rodcenkov, aflat la originea dezvăluirilor, că a dopat personal sportivii ruşi şi că a “manipulat” testele.

Scandalul de dopaj legat de Jocurile Olimpice de la Soci, din anul 2014, declanşat de dezvăluirile făcute de Rodcenkov, face parte dintr-o afacere mai mare de dopaj, care a condus la suspendarea Agenţiei antidoping ruse (RUSADA), a Federaţiei ruse de atletism şi a Comitetului paralimpic din această ţară.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

Tag-uri:
putin, dopaj, rusia, jocuri olimpice

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1636.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1636-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSport
Vladimir Putin l-a acuzat pe Rodcenkov că lucrează pentru 'serviciile secrete americane'.Nicio anchetă a Agenţiei Mondiale Antidopaj nu a atribuit până în prezent o responsabilitate a preşedintelui Putin.'Sigur că tot acest lucru venea de sus. Întrucât doar preşedintele poate da o asemenea misiune serviciilor de securitate, FSB', a afirmat...

Preluat de la EVZ