Curtea de Apel Bacău a decis, azi, admiterea contestației făcute de DNA, dispunând arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Instanța de fond a decis, inițial, plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Tribunalul Bacău nu a dispus arestarea lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, deoarece, așa cum se arată în motivarea instanței, s-a apreciat că măsura controlului judiciar este suficientă pentru desfășurarea procesului penal.

„Tribunalul constată că deși există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală, se apreciază că o măsură preventivă mai ușoară, cea a controlului judiciar, este suficientă pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la judecată ori al prevenirii săvârșirii unor alte infracțiuni”, arată instanța motivele pentru care a dispus măsura controlului judiciar.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ștefan pentru a interveni pe lângă șeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiță Tărâță, în acea perioadă președinte al CJ Neamț, să fie declarat incompatibil.

Intervenția nu și-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ștefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

“Întâlnirea dintre martor și AI a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Județean Neamț, la sfârșitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul AI i-a zis că e ok și tatăl său să stea liniștit întrucât PSD va da o ordonanță de grațiere în următoarele zile”, se arată în motivarea magistraților Tribunalului Bacău.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/presedintele-cj-neamt-ionel-arsene-arestat-preventiv-pentru-30-de-zile-46461.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/presedintele-cj-neamt-ionel-arsene-arestat-preventiv-pentru-30-de-zile-46461-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv