Tribunalul a dispus ca o femeie care şi-a dat în judecată un vecin de la care solicită daune de peste 3.000 de euro pentru niște nuci care au căzut din copacul acestuia şi i-au deteriorat automobilul să admită că incidentul a fost cauzat de un proces natural. De asemenea, în hotărârea judecătorească se menţionează că arborele vecinului s-a extins pe proprietatea femeii ca urmare a unei ”erori statistice”, informează Deutsche Welle, citat de Agerpres.

Hotărârea a fost dată în urma unei cauze înaintate tribunalului de o femeie a cărei maşină a suferit pagube din cauza nucilor care au căzut dintr-un nuc aflat în curtea vecinului ei.

”Reclamanta susţine că nucile şi crengile cu nuci au căzut pe vehiculul ei ca urmare a rafalelor puternice de vânt dintr-o noapte din luna octombrie 2013, cauzând daune caroseriei, capotei şi plafonului”, se arată în hotărâre.

Femeia şi-a dat în judecată vecinul solicitând despăgubiri de 3866,36 de euro, pentru a acoperi cheltuielile ocazionate de reparaţia maşinii.

Crengile copacului vecinului său se extind cu 1,5 metri pe proprietatea femeii din cauza unei ”erori statistice”, conform documentului. Vecinul inculpat a tăiat în mod regulat crengile, însă arborele s-a încăpăţânat să crească în acea direcţie, precizează sursa citată.

Vecinul femeii a respins anterior solicitarea exprimată în scris de femeie pentru a amenaja un adăpost deasupra maşinii sale.

Inculpatul a susţinut că nu este responsabil de plata daunelor, deoarece nucile cad din copaci toamna în cadrul ”unui proces natural, care face parte din riscurile naturale”.

În cadrul deciziei luate, tribunalul a acceptat argumentele apărării, precizând că ”reclamanta trebuie să admită căderea nucilor dintr-un nuc toamna”.

”Pentru a exclude complet pericolul reprezentat de căderea fructelor, singura concluzie logică este posibilitatea tăierii în totalitate a copacului în cauză sau înconjurarea lui cu o plasă de protecţie”, se precizează în hotărârea judecătorească. Însă, o asemenea opţiune ar fi nerezonabilă din cauza costurilor implicate şi a faptului că municipalitatea s-ar opune măsurii, notează DW.

În urma hotărârii, reclamanta trebuie să acopere costurile de judecată. Ea are posibilitatea de a face apel în decurs de o lună.

Tag-uri:
nuci, germania, judecatori

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1661.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1661-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Tribunalul a dispus ca o femeie care şi-a dat în judecată un vecin de la care solicită daune de peste 3.000 de euro pentru niște nuci care au căzut din copacul acestuia şi i-au deteriorat automobilul să admită că incidentul a fost cauzat de un proces natural. De asemenea,...

Preluat de la EVZ