Din informațiile localnicilor, se pare că există o dușmănie mai veche între familia celor doi frați înjunghiați și familia minorului care a comis fapta. Mai mult, acesta a fost „încurajat” de familia sa să acționeze, pentru ca adulții să nu fie afectați de consecințele juridice. Minorul de doar 15 ani nu este la prima faptă de acest gen. De Crăciun, acesta a bătut crunt un bărbat de 56 de ani, tot din cauza problemelor între familii, informează Gazeta de Cluj.

În urma faptei comise, minorul este cercetat de parchet pentru gestul său nesăbuit.

Fraţii Cosmin şi Vasile, în vârstă de 17 şi respectiv 21 de ani se aflau sâmbătă, în jurul amiezii, cu sania, pe pârtia din satul Sâmboleni şi se distrau de minune. Toate acestea până când minorul l-a înjunghiat cu un briceag. Victimă a fost și fratele său. „Mi-a ieşit în faţă acest Iacob, cu un cuţit ascuns sub haină şi m-a întrebat de ce mă dau şmecher. I-am răspuns că nu fac aşa ceva, la care acesta – în momentul când am vrut să trec pe lângă el – a scos cuţitul şi m-a lovit în spate”, a povestit Cosmin, unul dintre frați.

„Am sărit să-l salvez pe Cosmin, dar am alunecat, aşa că pentru Iacob a fost uşor de tot să mă înţepe, de două ori, odată în claviculă şi încă o dată în zona bazinului”, a spus și Vasile, potrivit sursei citate.

„Cuţitul i-a fost dat lui Iacob de cumnatul său, care l-a instigat să ne atace. Apoi, plini de sânge am ajuns cumva acasă  – fiindcă stăm aproape de pârtie – iar mama a anunţat ambulanţa. A venit rapid poliţia la faţa locului şi apoi salvarea şi ne-au dus la Cluj, la U.P.U., unde în timp ce ni se acorda primul ajutor a mai venit un rând de poliţişti”, a mai spus Cosmin.

Halucinant este faptul că, după ce poliţiştii au început cercetările, cât încă se aflau în sat şi nu porniseră spre Cluj atacatorul a refuzat să le ofere briceagul cu care i-a tăiat, spunându-le că nu-l mai găseşte. „Din câte ştiu, arma faptei e esenţială şi mi-e teamă ca Iacob să nu scape dacă nu se găseşte obiectul respectiv, fiindcă nici poliţiştii nu prea au insitat pe tema asta”, a mai povestit băiatul în vârstă de 17 ani.

„Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul, în vederea luării măsurilor legale care se impun, fiind înregistrat un dosar penal la unitatea de parchet competent”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Tag-uri:
frati, frati injunghiati, sanius, minor

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1656.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1656-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Din informațiile localnicilor, se pare că există o dușmănie mai veche între familia celor doi frați înjunghiați și familia minorului care a comis fapta. Mai mult, acesta a fost „încurajat” de familia sa să acționeze, pentru ca adulții să nu fie afectați de consecințele juridice. Minorul de doar 15...

Preluat de la EVZ