Astfel, potrivit informațiilor publicate de tolo.ro,  rețeaua era condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau. Ironia sorții,  protectorii rețelei de pedofili au fost ridicați în grad, sunt încă activi sau pensionați cu mii de euro pe lună.

Cine este unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT

„Ion Craiu este unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT când îi considera ”jegoși” pe cetățenii care reclamau lucrurile dubioase de la restaurantul ”Shanghai”, unul din locurile unde fetele erau duse să se prostitueze. Procurorii au pus la dosar convorbiri care arată cum Craiu făcea servicii șefului mafioților în 2005, de atunci el fiind avansat de două ori și promovat șeful Poliției Parlamentului”, susțin sursele citate.

Ce a declarat Craiu pentru jurnaliștii de la Gazetă

Acesta s-a pensionat la cerere în august 2017. Craiu a fost golgeter la ASA Tg. Mureș și campion cu Steaua în 1987, cu un meci jucat în Ghencea. Într-o discuție purtată ieri cu Gazeta, colonelul pensionar Craiu, 50 de ani, a recunoscut că mergea frecvent la restaurantul Shanghai și la salonul de acupunctură de acolo, obiectiv de care răspundea, dar a negat ferm că i-a protejat pe chinezi.
”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”, a încheiat el amenințător discuția cu el, pe care nu a fost de acord să o publicăm.

”În numele acestor fete, e timpul să iasă la iveală cei pe care ele i-au arătat cu degetul când au fost chemate la recunoașterea de la DIICOT. Cei care, printr-o mușamalizare de proporții, au continuat să avanseze în funcții. 8 ani a fost Ion Craiu șeful poliției Parlamentului României. Cel care-i protejează pe parlamentari, cel care a reprezentat legea și ordinea în sediul primei puteri în stat, comisarul pensionat acum câteva luni Ion Craiu este unul dintre polițiștii care aveau responsabilitatea să descopere această rețea de prostituție și, de fapt, erau amici cu șefii ei”, , mai spun jurnaliștii.

 

Chinezii foloseau și fete între 14 și 17 ani

 

Din 2004 și până aproape de finalul lui 2005, un grup de cetățeni chinezi și români derulaseră, ”o amplă operațiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcții în stat”, după cum spune rechizitoriul DIICOT nr. 719, trimis în instanță pe 22 mai 2006. Ei coordonau traficul din paravanul lor legal, restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai ”, plasat pe Strada Ion Minulescu nr. 38, Sector 3, undeva între Timpuri Noi și Mall Vitan.

Procesul acestor mafioți are loc între mai 2006 și ianuarie 2008. Tribunalul București condamnă doi chinezi și trei români din subordine, iar pedepsele merg între 3 ani cu suspendare și 5 ani. DIICOT face apel. ”Pedeapsa maximă prevăzută de lege e de 20 de ani. E vorba de trafic sexual, trafic și exploatare de minori, trafic de persoane”, motivează procurorii.

Tag-uri:
retea, chinezi, prostitutie, minore, sef politie, palatul parlamentului

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1628.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1628-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Astfel, potrivit informațiilor publicate de tolo.ro,  rețeaua era condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau. Ironia sorții,  protectorii rețelei de pedofili au fost ridicați în grad, sunt încă activi sau...

Preluat de la EVZ