Președintele american Donald Trump a declarat că ar adopta o atitudine mai “dură” decât premierul britanic Theresa May în ceea ce privește negocierile pentru Brexit și a amenințat că ar putea confrunta Uniunea Europeană în privința politicilor comerciale “foarte incorecte” ale UE față de SUA.

Într-un interviu cu jurnalistul Piers Morgan de la postul britanic ITV, președintele SUA a declarat că Uniunea Europeană “nu este ceea ce ar fi trebuit să fie”, adăugând că are o serie de probleme vizavi de Blocul comunitar.

Trump a afirmat că o respectă pe Theresa May, însă “ar fi avut o atitudine diferită” în privința negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din UE.

“Aș fi avut o poziție mai dură în privința ieșirii”, a completat liderul de la Casa Albă.

Președintele american a mai afirmat că actualele acorduri comerciale între SUA și UE sunt “foarte incorecte”.

“Am avut multe probleme cu Uniunea Europeană și s-ar putea transforma în ceva foarte mare din acest punct de vedere, din punct de vedere comercial”, a avertizat președintele Statelor Unite.

În cursul interviului, Trump a mai afirmat că a anticipat rezultatul referendumului pentru Brexit din 2016.

“Am spus (asta) din cauza comerțului, dar mai ales a imigrației. Brexit va fi o mare surpriză. Și am avut dreptate”, a declarat Trump, adăugând: “Îi cunosc pe britanici și îi înțeleg”.

Președintele american a susținut că, în cursul întrevederii cu Theresa May la Davos, a fost invitat de premierul britanic să viziteze de două ori Marea Britanie în cursul acestui an.

La mijlocul acestei luni, președintele Donald Trump și-a anulat participarea la ceremonia de inaugurare a noului sediu al misiunii diplomatice americane la Londra, acuzându-l pe predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, că a vândut vechea ambasadă “pe mărunțiș”.

Trump a recunoscut că decizia de mutare a ambasadei de la Londra a fost luată în timpul Administrației președintelui republican George W. Bush, însă a declarat că a fost construită în timpul mandatului lui Obama și “a depășit enorm bugetul alocat”.

Relațiile între premierul britanic și președintele american au înregistrat un moment mai tensionat în luna noiembrie, atunci când Theresa May a criticat decizia președintelui Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar liderul american a replicat că premierul britanic ar trebui să fie mai preocupată de terorismul din propria ei țară.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/donald-trump-sustine-ca-ar-adopta-o-atitudine-mai-dura-decat-theresa-may-in-privinta-negocierilor-brexit-46447.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/donald-trump-sustine-ca-ar-adopta-o-atitudine-mai-dura-decat-theresa-may-in-privinta-negocierilor-brexit-46447-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv