Bărbatul obişnuia să vină la grădinița unde soția sa, Nicoleta Boțan, era directoare, şi să aibă discuții aprinse cu aceasta, a declarat sub protecția anonimatului o sursă a EVZ, care a lucrat ani buni cu victima şi a asistat la mai multe certuri între cei doi soți. Vineri, Marius Boţan a mers la sediul grădiniţei Funny Land, a cărei directoare era Nicoleta Boţan, şi şi-a ucis soţia cu două lovituri de cuţit.

„Venea la grădiniță, era agresiv şi o repezea. Era o tensiune între cei doi încă de acum trei ani. Îi tot reproşa că nu are grijă de fetiță. Această tensiune se răsfrângea şi asupra angajaților. El era tăcut în prezența tuturor, era introvertit. Vineri s-a dus la ea în birou, pentru că ea se pregătea să depună actele de divorț. A zis că nu suportă aşa ceva şi a amenințat-o că se sinucide. A fost o luptă între cei doi şi atunci a înjunghiat-o”, a declarat pentru EVZ un fost coleg al victimei.

Nicoleta Boțan, directoarea grădiniței Funny Land FOTO: FACEBOOK

Bătută cu bâta de baseball

Scriitoarea Petronela Rotar a relatat că o cunoştea pe Nicoleta Boțan şi a arătat în ce condiții a obținut aceasta ordinul de restricție împotriva soțului ei. „Exista un ordin de protecție emis față de el, în urma unui incident absolut halucinant: omul se mascase în negru, cu cagulă și tot tacâmul și o bătuse cu bâta de baseball până îi zdrobise capul, apoi a negat că ar fi fost el. Însă, ea i-a găsit hainele pline de sânge, așa că a obținut acest ordin”, a scris pe blog Petronela Rotar.

„Nicoleta a crescut cu un tată foarte violent, așa că abuzul îi era familiar. S-a căsătorit tot cu un agresor (căutăm ceea ce cunoaștem, emoțional vorbind, fiindcă nu știm să ne descurcăm cu necunoscutul), iar când a vrut să divorțeze, nu numai el, dar și părinții ei s-au opus. Au pus presiune uriașă pe ea să se împace cu el, deși o bătea”, a mai relatat Petronela Rotar.

Ordinul de restricție, ignorat

Criminalul avea ordin de restricție încă din data de 24 noiembrie 2017, emis de Judecătoria Sectorului 2, care prevedea că nu are voie să se apropie de soția sa la mai puțin de 200 de metri, de domiciliul acesteia, de locul ei de muncă, dar şi de cei doi copii. Însă acest ordin nu a fost respectat de către Marius Cristian Boțan. Vineri, el s-a deplasat la locul de muncă al femeii, la grădiniță, şi a înjunghiat-o de două ori în zona abdomenului. Marius Boțan a anunțat comiterea faptei la 112, iar soția lui s-a mai târât până la intrarea grădiniței, unde a fost găsită de o fetiță.

„Țipa în stradă, chiar acolo în poartă la intrare. Țipa în gura mare căzută jos, lovită, plină de sânge. Şi a găsit-o fiica mea țipând”, a declarat unul dintre părinții a cărui copil era în grija Nicoletei Boțan. Femeia a fost transportată la spital, unde a murit la scurt timp.

Dumitru Coarnă, liderul sindical al polițiştilor, e de acord că ordinul de restricție nu oferă cu adevărat protecție victimelor. „E o formă fără fond. Putem discuta de o custodie a polițistilor, dar asta înseamnă să finanțezi corect un program, să reglementezi astfel încât polițistul să aibă, prin lege, competența să îl rețină 72 de ore pe un nenorocit de genul acesta, dar şi să aibă infrastructura necesară – secțiile de poliție să-l poată reține pe o perioadă de 48-72 de ore.”, a declarat Coarnă pentru Mediafax.

Tag-uri:
crima, gradinita, portret, asasin, Dumitru Coarnă, Marius Boțan, Petronela Rotar, Nicoleta Boțan, criminal

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/nicoleta-botan.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/nicoleta-botan-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Bărbatul obişnuia să vină la grădinița unde soția sa, Nicoleta Boțan, era directoare, şi să aibă discuții aprinse cu aceasta, a declarat sub protecția anonimatului o sursă a EVZ, care a lucrat ani buni cu victima şi a asistat la mai multe certuri între cei doi soți. Vineri, Marius...

Preluat de la EVZ