După cum ne-au transmis surse prezente în sala de ședințe a Înaltei Curți de Casație și Justiției, cererea a venit din partea DNA care-l suspectează pe fostul lor coleg de mărturie mincinoasă.

În septembrie 2017 dezvăluiam cum potrivit document exploziv al DNA, era scoaseă la lumină o manevră „murdară” a fostului procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, a intrat în posesia EVZ. Este vorba despre un proces verbal din 29 februarie 2016 încheiat de un ofițer care, în baza unei ordonanțe a procurorului, a ridicat mai multe documente dintr-un dosar înregistrat în anul 2014 și le-a mutat în altul, înregistrat în anul 2015. Dosarul 308/P/2015 unde au ajuns documentele originale din dosarul 150/P/2014 este cel prin care a fost trimis în judecată fostul deputat Sebastian Ghiță, alături de Aurelian Mihăilă,  fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fostul secretar de stat în MAI și şef al IPJ Prahova, Viorel Dosaru, precum şi fostul şef al DGA Ploiești, Constantin Ispas.

Cercetările în cazul lui Saghel și Ispas, anchetați de DNA alături de fostul adjunct al IPJ Prahova, Adrian Rădulescu și fostul șef al Poliției Locale, Cristinel Toader, au fost începute tot de Mircea Negulescu, zis „Portocală”, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, conform declarațiilor date de fostul ofițer SRI, Daniel Florea.

Detalii AICI

Pe baza rechizitoriului întocmit de Mircea Negulescu, zis „Portocală”, Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În această cauză, aflată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, a fost audiat, în septembrie 2017, procurorul Mircea Negulescu.

Tag-uri:
portocala, negulescu, ghita, dna, marturie mincinoasa

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1617.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1617-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
După cum ne-au transmis surse prezente în sala de ședințe a Înaltei Curți de Casație și Justiției, cererea a venit din partea DNA care-l suspectează pe fostul lor coleg de mărturie mincinoasă.În septembrie 2017 dezvăluiam cum potrivit document exploziv al DNA, era scoaseă la lumină o manevră „murdară” a fostului procuror...

Preluat de la EVZ