Totodată, Toader a spus că nu i-a informat nici pe membrii coaliţiei guvernamentale în acest sens. „În momentul în care voi face public, vă voi anunţa. Paşii înainte se văd sau nu se văd. Deci, în momentul în care voi decide să fac publică hotărârea luată, v-am asigurat că vă voi anunţa. În rest…”, a declarat Toader la Palatul Parlamentului.

Toader a precizat şi că nu i-a informat pe liderii coaliţiei despre o astfel de decizie, Tudorel Toader a spus: “Nu. Voi vedea la momentul respectiv”.

Întrebat când va lua decizia în legătură cu şefa DNA, Toader a replicat: “Eu vă pot spune într-un termen scurt sau foarte scurt”.

Întrebat dacă a luat decizia în “forul lui interior”, ministrul a confirmat. „Da. În procesul decizional sunt două momente, cel intern şi extern. Se spune că factorul intern, dacă nu este exteriorizat, nu produce efecte juridice. În momentul în care voi decide să trec la momentul al doilea, atunci voi ţine o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei”, a spus Toader.

Comisia parlamentară de anchetă a prezidențialelor din 2009, înființată în urma dezvăluirilor EVZ, în serialul „Noi suntem Statul!”, a trimis o  scrisoare lui Tudorel Toader, în care îi cere ministrului Justiției să ia măsurile ce se impun, în urma refuzului procurorului-șef al DNA,  de a se prezenta la audierile în Parlament. Ministrul a făcut deja un anunț despre o decizie privind conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Tag-uri:
toader, kovesi, decizie, revocare, ancheta, prezenta, Dosar „Noi suntem Statul!”

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1572.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1572-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Totodată, Toader a spus că nu i-a informat nici pe membrii coaliţiei guvernamentale în acest sens. „În momentul în care voi face public, vă voi anunţa. Paşii înainte se văd sau nu se văd. Deci, în momentul în care voi decide să fac publică hotărârea luată, v-am asigurat că vă...

Preluat de la EVZ