Vechiul telefon mobil ar putea fi mult mai valoros după ce îl arunci la gunoi. Geologii din Queensland au descoperit o bacterie care poate detecta aurul pe care îl transformă în pepite.

Descoperirea, spun specialiștii din cadrul Universității din Adelaide, ar putea ajuta companiile de minerit să recupereze și să reproceseze rămășițele de aur. Conform ABC, într-o perioadă în care smartphone-urile sunt schimbate extrem de des, bacteria ar putea schimba modul în care sunt văzute deșeurile electronice.

Prin intermediul analizelor biochimice și genomice, specialiștii au descoperit un set de gene și metaboliți responsabili pentru precipitarea aurului. În urma analizei, profesorul Frank Reith a descoperit două tipuri de bacterii.

Bacteria Cupriavidus metallidurans ce se află în biofilmul pepitei de aur ajută la eliminarea impurităților din micile particule de metal prețios pe care apoi îl acumulează în nanoparticulele inerte din interiorul său. A doua bacterie Delftia acidovarans a fost analizată în laborator de biochimistul Nathan Magarvey, din cadrul Universității din Hamilton.

Atunci când bacteria a fost amplasată în apropierea aurului specialiștii au reușit să detecteze nanoparticule de aur în jurul bacteriei. Conform studiului Delftia acidovarans crea particule de aur în afara peretelui celular, spre deosebire de Cupriavidus metallidurans.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/telefonul-mobil-ar-putea-fi-mult-mai-valoros-dupa-ce-il-arunci-a-fost-descoperita-bacteria-ce-detecteaza-si-transforma-aurul-in-pepita-46432.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/telefonul-mobil-ar-putea-fi-mult-mai-valoros-dupa-ce-il-arunci-a-fost-descoperita-bacteria-ce-detecteaza-si-transforma-aurul-in-pepita-46432-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv