Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel. Ei trebuie să plătească şi daune morale victimelor, scrie site-ul Argeșenii.ro. 

GRANCEA PETRE zis TOMOGEAC: 10 ani şi 8 luni de închisoare 

GRANCEA MARIA: 7 ani şi 4 luni de închisoare 

GRANCEA LAURENŢIU: 13 ani de închisoare 

GRANCEA ALIN zis CĂTĂLIN PUTINICĂ: 7 ani şi 4 luni 

ONICĂ CERASELA: 4 ani şi 8 luni de închisoare 

FURDUI ILIE VALENTIN zis MUŞETEŞTI: 13 ani de închisoare 

GRANCEA VASILICA: 7 ani şi 4 luni de închisoare 

Primii inculpaţi şi-au aflat sentinţa anul trecut. Atunci, deciziile magistraţilor au fost destul de blânde, cea mai mare pedeapsă a fost de doar 5 ani de închisoare. 

Procurori DIICOT şi ofiţeri BCCO Piteşti au desfășurat în comuna Berevoieşti, judeţul Argeş, o acţiune de amploare la zeci de persoane suspectate de sclavagism. 

Modalităţile de constrângere exercitate de către suspecţi, metode prin care victimele erau forţate să presteze muncile respective, constau în ameninţări repetate şi regulate şi lovituri aplicate victimelor în mod repetat şi regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupurilor. 

De cele mai multe ori victimele nu primeau mâncare iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanţuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopţii pentru că acestea să nu poată fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbrăcate complet şi udate alternativ cu apă rece şi caldă; erau legate de mâini şi picioare şi puse să manace de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecţilor, li se aruncă mâncarea pe jos, etc). Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual.

Tag-uri:
Berevoieşti, dosar sclavi, condamnari, sefi, caz, arges

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1537.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1537-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel. Ei trebuie să plătească şi daune morale victimelor, scrie site-ul Argeșenii.ro. GRANCEA PETRE zis TOMOGEAC: 10 ani şi 8 luni de închisoare GRANCEA MARIA: 7 ani şi 4 luni de închisoare GRANCEA LAURENŢIU: 13 ani de închisoare GRANCEA ALIN zis CĂTĂLIN PUTINICĂ: 7...

Preluat de la EVZ