Sauli Niinisto, președintele în exercițiu al Finlandei, a câștigat, duminică, încă din primul tur, alegerile prezidențiale din această țară, adunând peste 60% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale, informează site-ul agenției de presă Reuters.

După numărarea tuturor buletinelor de vot, Sauli Niinisto a obținut 62% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Pekka Haavisto, a obținut doar 13% din sufragii. Laura Huhtasaari, candidatul Partidului Naționalist, a obținut doar 6,9%, iar euroscepticul Paavo Vayrynen a fost creditat de 6,2% dintre finlandezi.

”Sunt surprins și mișcat de această susținere masivă”, a afirmat Niinisto.

Pekka Haavisto, candidatul Partidului Verzilor, a recunoscut victoria președintelui în exercițiu al Finlandei.

”Recunosc că Niinisto a câștigat aceste alegeri și îl felicit pentru rezultat”, a declarat Haavisto.

Este pentru prima dată în ultimii 23 de ani când un candidat pentru funcția de președinte al Finlandei reușește să câștige competiția electorală după primul tur al alegerilor.

Niinisto, un politician cu viziuni proeuropene, a fost ales pentru prima oară în funcția de președinte al Finlandei în 2012, urmând să ocupe această funcție și în următorii șase ani.

Rata de participare la vot a fost de 69,9%

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sauli-niinisto-a-castigat-din-primul-tur-alegerile-prezidentiale-din-finlanda-46443.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/sauli-niinisto-a-castigat-din-primul-tur-alegerile-prezidentiale-din-finlanda-46443-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv