Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă seara, cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Conferinţei Tineretului Maghiar (MIERT), că din discuţiile avute cu preşedintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, reiese că noul program de guvernare „arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”. 

Negocieri dure și cerințe maximale

Criticile lui Kelemen vin în contextul în care, săptămâna trecută, s-a vorbit despre un nou protocol între PSD și ALDE, pe de o parte, și UDMR, de cealaltă parte. Formațiunea politică a maghiarilor s-a manifestat destul de rezervat și în legătură cu propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de șef al Executivului, declarând după consultările de la Cotroceni că „nu o cunosc”.

Printre dorințele formațiunii maghiarilor s-au numărat eliminarea din Cabinet a ministrului Muncii, Olguța Vasilescu – care însă a rămas și în noua formulă, consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor din România, înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic la Târgu Mureş, prelungirea termenelor pentru restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și extinderea folosirii limbii materne în administrația publică locală.


UDMR își vinde pielea scump


UDMR a mai dorit menținerea prezenței reprezentantaților maghiari în eșaloanele inferioare ale guvernării, la nivel de secretari de stat, și susținerea pentru „autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc”, care trebuie „să se concretizeze ca o regiune autonomă în limitele sale istorice”.

„Berile” din Ministerul Agriculturii

„A citit careva planul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”, a spus Kelemen Hunor, sâmbătă seara.


CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD


„Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea. Eu aş fi foarte bucuros ca mâine dimineaţă să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa. Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe plan îndelungat”, le-a mai spus Kelemen Hunor colegilor săi de partid, potrivit Agerpres.

Tag-uri:
udmr, program, guvernare, beri, bere

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1539.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1539-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă seara, cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Conferinţei Tineretului Maghiar (MIERT), că din discuţiile avute cu preşedintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, reiese că noul program de guvernare „arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”. Negocieri dure și...

Preluat de la EVZ