Unul dintre cele patru romane atribuite lui Saddam, volumul „Zabiba și Regele”  descrie în 160 de pagini o poveste de dragoste între un rege irakian și țăranca Zabiba. Din primele pagini devine evident că povestea este o alegorie stângace pentru relația dintre răposatul dictator și poporul său, după cum scrie un critic literar, potrivit Business Insider.

Cartea scrisă de Saddam Hussein. Sursa: Wikimedia Commons

Cartea a fost cercetată atent de CIA la lansarea ei de acum mai bine de 15 ani, însă există dubii că ar fi scrisă într-adevăr de dictatorul irakian. Agenții americani au analizat viziunile prezentate în carte pentru a obține mai multe detalii despre ideologia lui Saddam și au ajuns la concluzia că volumul a fost cel mai probabil scris de alte persoane, sub supravegherea atentă a nemilosului tiran. Totuși, există păreri care susțin ferm faptul că Saddam a fost responsabil pentru proză.

Deși cartea în sine nu este neapărat memorabilă, conform recenziilor criticilor sau ale cumpărătorilor de pe Amazon, există o scenă suficient de bizară pentru a rămâne întipărită în mintea cititorului. În carte este descrisă la un moment dat un episod intim între un păstor și un urs, ca o metaforă pentru relația dintre Irak și Rusia.

Cartea poate fi găsită online la prețuri cuprinse între 12 și 22 de dolari.

Tag-uri:
saddam, saddam hussein, roman dragoste, roman saddam, CIA

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/saddam-hussein-carte.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/saddam-hussein-carte-254x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Unul dintre cele patru romane atribuite lui Saddam, volumul „Zabiba și Regele”  descrie în 160 de pagini o poveste de dragoste între un rege irakian și țăranca Zabiba. Din primele pagini devine evident că povestea este o alegorie stângace pentru relația dintre răposatul dictator și poporul său, după cum...

Preluat de la EVZ