Israelul a convocat un diplomat polonez de rang înalt, astăzi, pentru a-și exprima îngrijorarea privind un proiect de lege referitor la reținerea tuturor persoanelor care acuză Polonia pentru Holocaust, informează site-ul postului France24.

Parlamentul polonez a adoptat, vineri, un proiect de lege prin care orice persoană care acuză statul polonez de complicitate la crimele comise de naziști, sau care se referă la lăgărele naziste de concentrare ca fiind poloneze, riscă până la trei ani de închisoare.

Măsura, care va fi aplicată atât persoanelor poloneze, cât și cetățenilor de altă naționalitate, va trebui să fie aprobată de Senat, înainte de a fi semnată de președinte.

Piotr Kozlowski, un reprezentant de rang înalt al ambasadei Poloniei în Israel, a fost convocat de Ministerul israelian de Externe pentru a “clarifica” situația, a arătat un comunicat.

“Opoziția Israelului față de acest proiect de lege a fost transmisă diplomatului. Momentul în care a fost votată, ajunul zilei internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, este surprinzător”.

Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat Polonia că încearcă să nege istoria.

“Nu avem toleranță pentru distorsionarea adevărului și rescrierea istoriei, sau negarea Holocaustului”, a declarat Netanyahu.

Sâmbătă, premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris pe Twitter că “Auschwitz-Birkenau nu este o denumire poloneză, iar Arbeit Macht Frei (Munca te face liber) nu este un proverb polonez”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/propunerea-de-retinere-a-celor-care-acuza-polonia-de-holocaust-ingrijoreaza-israelul-diplomatul-polonez-convocat-de-guvernul-de-la-tel-aviv-46441.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/propunerea-de-retinere-a-celor-care-acuza-polonia-de-holocaust-ingrijoreaza-israelul-diplomatul-polonez-convocat-de-guvernul-de-la-tel-aviv-46441-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv