Samuel Isaac Joseph Schereschewsky a venit pe lume în 1831, în sânul unei familii de evrei din Lituania, scrie B1.ro.  Rămas orfan la o vârstă fragedă, băiatul a fost îngrijit de un frate mai mare cu o stare financiară bună care i-a asigurat accesul la cea mai bună educație, cu scopul de a-l face pe Joseph Schereschewsky să devină rabin.

La Bratislava, unde își urma studii universitare pentru a ajunge rabin, lituanianul a intrat în contact cu religia creștină, prin Noul Testament. Astfel, minunat de viața lui Iisus, Schereschewsky devine creștin.

După ce a renunțat la școala rabinică, tânărul a mers aproape 800 de kilometri pe jos către Germania, iar mai apoi a emigrat în Statele Unite, unde a studiat teologia.

Biserica „St. George” din New York la hirotonit pe lituanian și, la 29 de ani, l-a trimis ca misionar în China.

În Orient o întâlnește pe Susan Mary Waring cu care se logodește la doar două săptămâni după ce o cunoaște. Fiind un poliglot talentat și având pasiunea de a traduce, misionarul traduce de unul singur Vechiul Testament în mandarină, după ce învățase de unul singur limba. După proiectul de 13 ani, acesta traduce Evangheliile în mongolă.

În 1877 a fost ales Episcop al Shaghaiului, unde a fondat ulterior Universitatea St. John.

Deși a fost paralizat de Parkinson pentru 25 de ani, acesta și-a dedicat viața traducerii Bibliei în dialectul wenli, finalizând proiectul cu ajutorul celor două degete pe care le mai putea mișca.

Cel supranumit „cel mai mare traducător al Chinei” moare în anul 1906 și este înmormântat la Tokyo.

Tag-uri:
Schereschewsky, biblie, traducere biblie, misionar china, china

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1598.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-1598-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Samuel Isaac Joseph Schereschewsky a venit pe lume în 1831, în sânul unei familii de evrei din Lituania, scrie B1.ro.  Rămas orfan la o vârstă fragedă, băiatul a fost îngrijit de un frate mai mare cu o stare financiară bună care i-a asigurat accesul la cea mai bună educație,...

Preluat de la EVZ